„Varuge sihtkohta jõudmiseks kannatlikku meelt ja aega ning arvestage tee- ja ilmastikuoludest tingitud ohtudega. Konkreetsel juhul sõitis Ford Galax`i juht maanteel küll lubatud kiirusega, kuid seegi kiirus osutus halbades teeoludes liialt suureks," ütles Jõhvi politseiosakonna vanemkonstaabel Meelis Kaev.

22. novembril kella 14.00 ajal toimus liiklusõnnetus Ida-Virumaal Alajõe vallas Kauksi - Vasknarva tee 7. kilomeetril, kus sõiduk ATV Hsun HS400, mida juhtis alkoholijoobes 43-aastane Andrei, sõitis teelt välja vastu puud. Juht toimetati vigastusega Ida-Viru Keskhaiglasse.

23. novembril laekus Jõhvi politseiosakonda mitmeid teateid teelt väljasõitude ning väiksemate liiklusõnnetuste kohta.

Kella 11.00 ja 12.00 vahel sõitis Lüganuse vallas Kiviõli teeristis Tallinn-Narva mnt 142.km-l välja reisibuss. Sündmuskohale sõitevpolitseipatrull märkas Kohtla vallas Sakal, Tallinn-Narva maantee 148.km-l, veel ühte teelt väljasõitnud bussi. Mõlemal juhul lükkas bussi teelt välja tugev tuul.

Kella 15.30 ajal leidis Jõhvis Kaare tänaval aset juhtum, kus buss keeras risti teele, mille tagajärjel politsei liikluse seiskas ning Tartu maanteele suunas. Lõõtsaga bussi tõmbas sirgeks traktor.

Politseipatrullid aitasid liiklust reguleerida ennelõunal Maidla vallas Maidla-Kiviõli teel, kus sõiduteele oli kukkunud elektriliin.

„Mul on hea meel tõdeda, et 23. novembril ja ööl vastu 24. novembrit ühtki tõsisemat liiklusõnnetust Jõhvi politseiosakonna teeninduspiirkonnas aset ei leidnud. Nädalavahetuse torm pani nii inimesed kui ka tehnika proovile, küllap on liiklejad sellest omad järeldused teinud ning ilmutavad talvistes oludes liigeldes äärmist ettevaatlikkust," ütles Jõhvi politseiosakonna ülemkomissar Ain Kruuse.

Ülemkomissar lisas, et halbadest tee- ja ilmastikuoludest tingitud riskidega tuleb talvel liiklejatel tavalisest enam arvestada ja sellest lähtuvalt valikuid teha. Talvel on oluline arvestada ka võimalusega, et peate pikemat aega õues või autos viibima. Viimasest tulenevalt tuleb soojalt riietuda ning hoolitseda selle eest, et mobiiltelefoni aku oleks laetud ja auto kütusepaak oleks täis.