Eesti põhiline näitsikute orbiidile lennutaja ja staaritootja ses vallas on Kanal 2 tõsielušõu “Reporter”, kus töötanud neidistest on mitmed tänaseks ilmaennustamise lõpetanud ja asunud muus valdkonnas karjääri tegema. Kes on tööl kinnisvara alal, kes tegev ajakirjanduses. Mitu neidu üritab ilma teha popmuusika maailmas. Neil läheb ju üldiselt hästi.

Ei saa muidugi öelda, et kõik tüdrukud on meie telekastidesse lennanud täiesti ettevalmistamatult. Eelnev tuntus – vähemalt ilus näolapp, kogemus teles või lauluhääl, nagu teavad vanemad tegijad – on ikka saate menule kaasa aidanud.   

 
ETV

Monika Tamla (35)
Tänavu sügisest alates on Monika ETV uudisteankur. Juba paar aastat enne seda asendas ta suviti puhkavaid uudistelugejaid ning alates “Terevisiooni” algusest 2001 on ta olnud uudisteosakonna hommikuprogrammi toimetaja.
1997. aastast senini luges Monika rahvustelekanalis ilmaennustust. Enne seda ja ka samal ajal tegeles naine firmaga Balti Müügiedendusagentuur, kus oli osanik ja juhatuse liige.
Ta on lõpetanud Tehnikaülikooli majanduseriala ning Eesti diplomaatide kooli.

Mis on tsüklon?

Madalrõhkkond, millega kaasnevad üldjuhul sajuhood ja pilvine taevas.

Peep Taimla (42)

Eesti tuntuim “ilmatüdruk”, rahvasuus ilmataat. Peep Taimla on oma ala entusiast, kes lisaks teles ilmaennustuse teadustamisele loeb ilmakommentaare ka raadios.
Taimla on hariduse poolest dirigent (enne teletööd oligi ta dirigeerimise ja orkestreerimise õppejõud), igapäevaelus abielude registreerija. Ka tema on ETVs ilmaennustust lugenud alates 1997. aastast, nii et sel sügisel täitus Taimlal ilmajutu alustamisest kümme aastat. 
“Eesti Ekspressis oli toona kuulutus, et ETV otsib ilmaennustajat, kellel peab olema näitlejatöö kogemus ja kõrgharidus. Näitlejakogemust mul küll ei olnud, aga noh...,” meenutab Taimla, kelle sõnul on tema huvi meteoroloogia vastu aastate jooksul üha kasvanud.

Mis on tsüklon?
Tsüklon on noor madalrõhkkond. Ja kui me näitame tsüklonit, siis me peame selle liikumist näitama kellaosutile vastupidises suunas, sest põhjapoolkera pöörleb selles suunas. Kui osutan M-i peale kaardil ja kui ma teen ringi kellaosuti suunas, siis võidakse minuga pahandada, sest niipidi see ei käi.
Kui Austraalia ennustaja näitab madalrõhkkonna liikumist, siis tema peab seda muidugi teistpidi näitama.
Erinevalt kõrgrõhkkonnast liiguvad madalrõhkkonnad perekonniti. Nad on omavahel nn nabanööriga, frontidega ühendatud, nii et kõige varem moodustunud tsüklon liigub kõige ees, nooremad liiguvad selle järel.

Kanal 2

Niki ehk Kairit Tuhkanen (27)
Kõikide eestlaste ajudes kummitab suvest saati Niki laulu “Sa oled see, kes jääb” refrään. Selle lõppu pole muide ka lähiajal oodata, sest “Reporter” on Tuhkaneni põhitöö ja seni, kuni Kanal 2 neiuga rahul on, kavatseb ta ilmateadet edasi lugeda.
Sindist pärit Kairit on “Reporteris” töötanud 2006. aasta kevadest. Siis tuli Niki suur kuulsus. “Reporter aitas sellele kaasa üsna suurel määral. Sellest hetkest alates saadi teada, et Niki ja Kairit Tuhkanen on üks ja sama inimene,” selgitab Kairit.
Enne “Reporteri” saatesse minemist ilmus Nikil (kes laulmist tegelikult õppinud ei olegi) plaadifirma Top Ten alt debüütalbum “Teistmoodi”.
Kairit on varem töötanud pubis teenindajana, ilusalongis ja restorani juhatajana, tänavu suvel kirjutas ilmateadet ajakirjale Just.
Praegu teenib ta lisaks lauljana esinemisele leiba veel õhtujuhina.

Mis on tsüklon?
Ei tea. Aga ma tean, mis on tsükkel! (Naerab).

Tegelikult ega need, kes ilmaennustust loevad, ei peagi olema kursis nende täpsete ilmaennustuse terminitega. Ega tavaline Eesti inimene, kes ilmateadet kuulab, pole ju ka õppinud neid termineid. Ja ilmaneiu ei peaks ju erinema tavalisest inimesest.

Merka ehk Merlyn Uusküla (23)
Postimehe meedia- ja meelelahutusosakonna “Hip” reporterina leiba teeniv Merlyn on ­endise hittbändi Nexus solist. Merka oli ilmatüdrukuks saades juba lauljana tuntud. “Suvereporteri” ­saates osalemine 2005. aasta suvel aitas Nexuse laulude raadioedetabelite esiotsa kerkimisele hoopis kaasa. 
Nüüd on Merka alustamas oma soolokarjääri ja ta paneb kokku bändi, mida aitab teha muusikaprodutsent Elmar Liitmaa, kes on muide Liis Lassi elukaaslane. 

Mis on tsüklon?
Hmm. Kõrgrõhu ja madalrõhutsüklon on... See on õhumass, mis liigub mingisuguses suunas ja on vastavalt külm või soe. See on õhumass, mis katab mingisuguse piirkonna.

Siret Rüüberg (23)
Siret on Kanal 2 üks kahest ilmatüdrukust. Blond näitsik on saates kaasa löönud “Reporteri” algusest, 2004. aastast saati. Enne seda oli Siret “Noorteka” ja “Simpel Night Chati” saatejuht.
Ilmaennustamise kõrval tegi Rüüberg aasta aega samas kanalis karjääri turundusspetsialisti ametipostil – see sobis Turbast pärit Sireti haridusega hästi kokku, sest parajasti lõpetab ta Akadeemias Nord marketingi ja reklaami eriala. 

Mis on tsüklon?
(Naerab) Jah, ega tihtipeale ei mõtle, mida sa seal ette loed, ega sellealast haridust ju ei ole, keegi pole õpetanud ka, lahti seletanud. Kooliajal kindlasti seda õpetati. Kaartide pealt vaatad neid vööndeid ja asju, aga jah. Ei oska seletada. 

Liis Lass (21)

Lass on ilmatüdrukute klanni silmapaistvaim täht. Ei lähe mööda nädalat, mil ajakirjandus ei tiražeeriks tema nime ja nägu. Lass jäi “Reporteri” tegijatele silma missivalimiste karussellidelt, kus tüdruk haaras oma kollektsiooni mitmeid sädelevaid kroone. Ilmaennustuse valdkonnas lõi ta rahvast pahviks kehamaalingute väel ekraanile ilmudes. 
Praegu teeb Lass karjääri A&A Kinnisvarabüroos ja on nüüd Saaremaal Kuressaare kontori juhataja.
Liis on samuti kätt proovinud ajakirjanduses – talle on antud Justis oma rubriik ja praegu on ta Raadio 2 ja Kadi raadio saatejuht. 
Lass hakkab lõpetama EBSi ärijuhtimise ja võõrkeelte eriala ja õpib Tehnikaülikoolis haldusjuhtimist.

Mis on tsüklon?

Õhuvool peaks olema. 

TV3

Annely Adermann (33)
Kuigi Annely Adermann on alates 2006. aasta kevadest TV 3 avalike suhete juht, tunneb ko gu Eesti rahvas teda kui sama kanali ilmaennustuse lugejat.   
Esimest korda teadustas naine ilma 1997. aasta 1. septembril. “See oli parajasti kooliaasta algus, päike paistis ja mäletan, et lõpetasin prognoosi miski lausega ilusast ilmast ja headest hinnetest. Pärast tuli toonane kolleeg Enn Eesmaa ligi ja märkis, et loominguline lõpp meeldis talle väga ja nii see võikski jääda.” Oma toredate naljakestega ongi Adermann televaatajatele meelde jäänud.
Enne ilmateate tegemist töötas Adermann TV3 uudistereporterina. Ta olevat muide ka ainus ilmateadustaja maailmas, kellele kadunud  Aleksander ­Tammert  on heitjate poolt medali ja karika kinkinud selle eest, et Annely teadustas tähtsate võistluste ajaks hea ilma.

Mis on tsüklon?
Madalrõhkkond.

Irmeli Karja (31)
Karja rõõmustas avalikkust läinud aasta augustist selle kevadeni ­Urmas Liiviga TV3 “Seitsmeseid uudiseid” vedades. Kuna saade loodetud edu ei toonud, otsustas juhtkond uudisteankrud märtsi alguses vallandada.
Kunagi modellindusega tegelenud Irmeli ei sattunud ilmateadustajaks tühja koha pealt – tal olid telekogemused diktori ja “Õnneratta” kaassaatejuhina, televisioonis on ta olnud alates aastast 1997. Ilmateadet on Karja ekraanil lugenud erinevatel perioodidel kokku ligi kolm aastat.
Praegu on Karjal Tallinna Ülikoolis käsil referent-toimetaja eriala viimane kursus ning lisaks on tal oma väikefirma Adastrami, mis pakub toimetamis- ja tõlketeenust.

Mis on tsüklon?
Hea küsimus... See on madalrõhuala. Enne kui ma tööle tulin, siis Annely [Adermann] andis mulle ka ühe ilmaennustamise kohta käiva raamatu, mida ma siis lugesin. Et end kurssi viia sellega, millest ma räägin.