Lina Medina tegi meditsiinis ajalugu, kui ta –olles vaid viis aastat vana- sünnitas mais 1939 keisrilõike abil poisslapse, tehes Lina maailma noorimaks emaks.

Lina vanemad arvasid, et nende tütrel on hiigelsuur kasvaja ja kui Peruu šamaanid ei leidnud tema tõvele leevendust kandis isa Lina kätel haiglasse.

Kuu aega hiljem sünnitas Lina terve poisslapse, kes kaalus 2 kilo ja 700 grammi. Ema ja laps lahkusid haiglast paari päeva pärast.

Lina ise oli sündinud Peruu pisikeses külakeses 27. septembril 1933.

Sünnitusarst doktor Lozada uuris Linat alates raseduse avastamist hoolikalt. Lina menstruatsioon algas kui Lina oli kaheksa kuud vana, nelja-aastaselt olid tal välja arenenud rinnad, ta keha proportsioonid olid hämmastust tekitavad ja luutihedus oli suurem kui tavaliselt.

Lina Medina poeg Gerardo (kes sai nime ühe arsti järgi, kes ta ilmale aitas) sai teada 10-aastaselt mõnitavatelt koolikaaslastelt, et inimene, keda ta pidas oma õeks, on hoopis ta ema.

Medina ei avalikustanud iial, kes ta lapse isa on. Ta isa küll arreteeriti vägistamis- ja insestikahtlustusega, kuid tema süüdimõistmiseks ei olnud piisavalt tõendeid.

Gerardo suri 1979. aastal haigusesse, mis ründab luuüdi. Haigusel ja Medina sünnitamisaegsel noorusel seost ei leitud.

Medina abiellus 1972. aastal ja sünnitas teise poja 33 aastat peale esimese sündi. Ta teine poeg elab Mehhikos. Ka Medina ise on elus. Ta elab Lima ühes kõige vaesemas rajoonis.

Lisa (Ukraina)
6 aastat

Lisa oli vaid kuuene, kui ta sünnitas Ukrainas 1934. aastal surnud lapse. Lapse isaks oli Lisa vanaisa.

Lisa vanemad ei osanud midagi kahtlustada. Nad tõid tütre haiglasse, kuna viimase kõht oli ebanormaalselt suureks paisunud. Arstid tegid kiiresti kindlaks selle põhjuse.

Sel ajal ei olnud tuntud antibiootikumid ja keisrilõigetki Ukrainas ei praktiseeritud. Lisa sünnitas lapse ilma valuvaigistiteta. Valida oli kahe vahel – Lisa elu või tema lapse.

Lisa vanemad ütlesid, et lapse ja vanaisa vahel oli haruldane suhe. Nad lahkusid enne koitu- Lisa ise ütles, et vanaisa ei teinud haiget. Et neil oli lihtsalt selline mäng…

Pärast sünnitust kolis terve pere (kaasaarvatud vanaisa) Venemaale.

Mum-Zi (Nigeeria)
8 aastat

Mum-Zi oli vaid kaheksane, kui sünnitas lapse. Ta kuulus pealik Akkiri haaremisse. Ta on ka teadaolevalt maailma kõige noorem vanaema, olles vaid 17 – tema tütar sai samuti lapse kaheksa-aastaselt, jäädes oma emast vanuselt maha vaid paari kuuga.