Tumepunasest pakendist leiab head traditsioonilised Rannarootsi tooted. Selle rühma tuntuim sari on mahe­damaitseline Dagö, mille esimesed tooted toodi turule 2007. aastal. Dagö sai alguse grill-lihast, eelmisel aastal täienes sari toorvorstikeste ja šašlõkiga ning sellel aastal koore-sibulamarinaadis grillribiga. Toode on Eesti turul ainulaadne ja väärib kindlasti proovimist, sest varasemalt ei ole heledas marinaadis grillribi pakutud.

Kes tavapärastele grillvorstikestele ja -lihadele vaheldust otsivad, tasuks kiigata poelettidel tumesinises pakendis toodete poole. Tumeda etiketiga on varustatud ka selle hooaja uudis – Metsamarja sari, kuhu kuuluvad šašlõkk, grill-­liha, grillribi ning toorvorstikesed lambasooles. Toodetes on kasutatud naturaal­set mustika-, põldmarja- ja jõhvikapüreed, mis lisab lihale mahlasust, huvitavat maitsenüanssi ja ilusa välimuse.

Tumesinisest sarjast leiab ka eelmisel aastal müügile tulnud e-aine­teta Rannarootsi Laste toorvorstikesed.

Omapärane uus grilltoode on Gruusia šašlõkk, mis koosneb ainult lihast, sibulast ja maitseainetest, seega puudub klassikaline marinaad, mistõttu võib seda nimetada šašlõkiks omas mahlas. Gruusia šašlõkk pakub tõeliselt maskuliinset maitseelamust, liha on fermenteeritud sibula, maitseürtide ja vürtsidega.

Kollase etiketiga on varustatud klassikalise maitse ning soodsama hinnaklassiga Magnussoni sari, mille valikusse lisandusid juba tuntud Magnussoni šašlõki ja grillribi kõrvale grill-liha ja toorvorstikesed lamba­sooles.

Grillimisel on lisaks heale toorainele väga tähtis õige küpsetamine. Järgnevalt mõned väikesed nipid parima maitse saamiseks.

Kas teadsid, et …

Süütevedeliku asemel võid kasutada ka õli ja puupilpaid.

Grillimisel on kolme sekundi reegel! Liha on õige aeg grillile asetada siis, kui suudad kätt hoida hõõguvate süte kohal umbes 10 cm kõrgusel 3 sekundit.

Kui kuhjad söed grilli keskele, saad reguleerida lihade küpsemist: ääres küpseta väiksemat kuumust nõudvaid ja keskel kõrgemat temperatuuri küsivaid lihatükke.

Mõnusa suitsumaitse andmiseks lisa sütele küüslauku, lepapuid, kohvi-, tee- või kuivatatud ürdipuru.

Kui teed vorstidele kahvliga auke sisse, saad väiksema rasvasisaldusega, kuid kuivemad vorstid. Mahlaste vorstide saamiseks ära auke tee ning keeramisel kasuta grilltange.

Enne grillimist võib vorste ka madalal tulel keeta. Siis valmivad vorstid kiiremini ja ühtlasemalt.

Kui valmistad vorste ahjus, niisuta neid aeg-ajalt väljaimbunud mahlaga. Niisutamiseks võid kasutada ka mett, sojakastet, sinepit või tomati­pastat.

Toidu keeramisel kahvliga tekivad lihatükki augud, millest maitsev mahl välja voolab. Kasuta kindlasti grillitange!

Eriti pehme ja mahlase liha saad siis, kui valad grillimise lõpufaasis sütele oma maitse järgi veidi õlut või veini.

  Toorvorstikesed Grilllihad Šašlõkk ja ribid
 Grillil Grilli hõõguvatel sütel 6–8 minutit kuldpruuni värvuse saavutamiseni vorste aeg-ajalt keerates. Grilli hõõguvatel sütel 10–12 minutit, kuni liha on kuldpruun. Grilli hõõguvatel sütel 15–20 minutit, kuni liha on kuldpruun.
 Pannil Prae ilma kaaneta 180–200 ºC juures 6–8 minutit igast küljest kuldpruuniks ja seejärel jäta 150 ºC kaanega kaetud pannile 2–4 minutiks järelküpsema. Prae ilma kaaneta 180–200 ºC juures 10–15 minutit, kuni liha on kuldpruun ning seejärel jäta 150 ºC juures kaanega kaetud pannile 4–6 minutiks järelküpsema. Prae ilma kaaneta 180–200 ºC juures 10–15 minutit, kuni liha on kuldpruun ning seejärel jäta 150 ºC juures kaanega kaetud pannile 4–6 minutiks järelküpsema.
 Ahjus Küpseta ahjus 180–200 ºC juures 8–10 minutit vorste aeg-ajalt keerates. Küpseta ahjus 180–200 ºC juures 10–15 minutit, keera kindlasti vahepeal liha külge. Küpseta ahjus 180–200 ºC juures 15–20 minutit, keera kindlasti vahepeal liha külge.