Maivi Ots
paberilehe nurka hoogsa M-tähe. Ta lõi kokku oma firma kulud ja tulud. Jah, esimest korda maksab ta endale eelmise aasta töö eest rohkem kui miljon krooni. Puhtalt kätte.

Preili Ots on 29aastane. Ajalehtedes tema nime ei kohta, vaid Äripäevast on ta mõned korrad läbi käinud. Eesti ühe suurema sissetulekuga naisadvokaadi nimi on tundmatu isegi paljudele tema tsunftikaaslastele.

Fotolt Ots & Co internetiküljel vaatab vastu tahtejõuline poisitar. Naeratus paljastab võidukalt valge hambarea. Preili Otsale alluvad neli noormeest-advokaati on fotograafi ees seisnud palju hillitsetumalt.

Ots & Co ruumid leiab Tallinna keskelt, Kawe Plaza neljandalt korruselt. Sealsamas asub üks teine kontor, mida tuntakse kogu maailmas. See on mõjuvõimas ja rikas audiitorfirma PriceWaterhouseCoopers.

Mitte väga ammu tegi PWC koostööd Urmas Arumäe advokaadibürooga Landwell. Paar aastat tagasi läksid nende teed millegipärast lahku. Tollal ei pannud võõrad seda tähele ja asjaosalised ise vaikisid soliidselt.

Draama ainus jälg jäi äriregistri paberitesse. Nende järgi loovutas Arumäe tasuva advokaadibüroo kõigest 40 000 krooni eest oma noorele alluvale. Preili Ots oli muuseas PWC endine jurist.

Sealtpeale toob büroo iga aastaga üha rohkem tulu. Palju väliskliente, firmade ühinemisi ja ülevõtmisi. Avalikkus pole neist tehingutest enamasti midagi kuulnud.

Siiski on omanikku vahetanud märkimisväärt summad. Eesti suurima mahlakombinaadi Ösel Foods ja Tartu õlletehase liitmise puhul on Äripäev rääkinud 160 miljonist kroonist.

Kohtume büroo külalistetoas. Viisakas laud, viisakad toolid, mitte midagi isikupärast. Preili Ots välistab nii oma tööst kui hobidest rääkimise. Ta ütleb, et advokatuuri eetikareeglid ei luba.

Ots & Co internetikülg on natuke jutukam. Preili Ots on lõpetanud 1997 Tartu Ülikooli õigusteaduskonna cum laude. Ta on pannud kirja, et oskab kõiki viit kohalikku keelt: eesti, inglise, vene, soome, saksa. Tutvustus lõppeb lubadusega: “Oma klientidele oleme alati kättesaadavad.”

Kuis küll oskab preili Ots teha nii head äri ja ometi märkamatuks jääda?

"Kas ma oleksin siis pidanud kellelegi silma jääma?“ imestab preili Ots. Oma kabinetti ta ei näita, sest riiulil olevatel kaustadel on kirjas klientide nimed. Audients on lõppenud.

Advokaadibüroo Ots & Co (endine Landwell)

Omanik: Vandeadvokaat Maivi Ots

Töötajaid: 8

Käive: 9,7 miljonit krooni

Kasum: 2,4 miljonit krooni