Mairika Juhandi, Stockmann ASi müügigrupijuht (edaspidi Stockmann):

Eesti kala on kauplustes tõepoolest vähe, see on tingitud sellest, et kala pole! Meie pakume oma kliendile hetkel merilesta, mida tarnitakse üks kord nädalas, ja püütud on see kala Atlandi ookeanist. Eesti lesta võib saada Saaremaalt ja seda kohe kohapealt, sest püüdjad müüvad need kohe sadamas maha. Ja kuna sealsed kogused on nii väiksed, siis kahjuks suurtarnijateni need ei jõua.



Kadri Aguraiuja, Tallinna Kaubamaja Toidumaailma juhataja (edaspidi Kaubamaja):

Värske kala sortiment on meil rikkalik, aga päeviti/nädalati vägagi muutuv kooslus. Müüme just seda, mida on meil õnnestunud koostööpartnerite käest osta. Värske kala pakkumised meie tarnijatelt tulevad igal nädalal uued, ka nemad koostavad oma pakkumise täpselt selle põhjal, mida on õnnestunud nii Eesti veekogudest kui ka rahvusvahelistelt oksjonitelt osta. Kindlalt müüme rõõmuga eestimaist kala, kui seda vaid rohkem saada oleks. Kui ei, siis asendame selle Euroopast saadud samade liikidega.


Kuhu on kadunud tursk – kas seda on lootust millalgi osta?



Stockmann:

Tursaga on põhimõtteliselt sama lugu. Turska on võimalik rohkem osta Läti kandis. Meil on müügil tursafilee ja see tarne toimub samuti üks kord nädalas, püütud on kala Atlandi ookeanist.


Kaubamaja:

Tursk on meil sortimendis olemas fileena. Eestimaa kaladest on meil hooajaliselt müügil koha, haug, lest, räim ja aasta ringi tuur Narva kasvandusest. Täna oli letis koha Võrtsjärvest. Lesta ei olnud nädala alguses tarnijatel pakkuda ning räimepüügi hooaeg ei ole veel käes.