Saddam Husseini hukkamine oli 30. detsembril mitte ainult Eestis, vaid kogu maailmas uudis number üks. Film "Kleopatra" lõppes vahetult enne "Seitsmeseid uudiseid" ja seetõttu oli täiesti loomulikult filmi reklaamipausides uudistesaate eelreklaam, milles siis näidati rahvusvahelisest uudistevoost pärinevat, tänaseks meile kõigile tuttavat videolõiku sellest, kuidas Saddamile köis kaela pannakse. Hukkamist me päris kindlasti ei eelreklaamis ega uudistesaates endas ei näidanud.

Vaatasin sel õhtul ka YLE ja ETV uudiseid. Nad olid suutunud vaieldamatult päeva tähtsaima uudise teha ka nii, et silmuse konkreetset kaelapanekut ja pingutamist ei näidatud. Miks valis TV3 teise tee? 

Olen veidi üllatunud. Ei oska kindlalt väita kella üheksase "Aktuaalse kaamera" kohta, kuid sattusin ise vaatama 18.45 venekeelset AKd ja seal näidati Eesti televaatajale täpselt sama köie kaelapanemise lõiku. YLE uudiseid ei näinud, aga nägin, et sedasama materjali kasutati veel näiteks soomlaste MTV3 õhtuses uudistesaates. Ehk siis mulle tundub, et seekord pole TV3 uudistetoimetuse tee küll kuidagi erinev traditsioonilise uudistesaate lähenemisest.   

TV3 uudiste vaadatavus on kahanenud ja auditooriumi kogub kell 19 algav Kanal 2 "Reporter". Kas poleks mõttekam valida soliidsemaid viise sellelt vaatajate ülemeelitamiseks (märkusena, mina vaatan truult TV3 uudiseid - B.P.)? 

Pean tunnistama, et TV3 "Seitsmesed uudised" tõepoolest kaotavad vaatajate arvult konkureeriva kanali telemagasinile. See on kurb ja tunnistan, et mul on selle pärast ka veidi piinlik, sest eks see peegeldab väga paljude meid ümbritsevate inimeste eelistusi ja väärtushinnanguid ka üldisemalt.

Samas olen veendunud ja arvan, et ka teie nõustute, et täna oleme siiski oma konkurentidest oluliselt soliidsemad. Ja kinnitan, et "Seitsmeste uudiste" vaatajaid säästetakse ka edaspidi mõne endise rahvaansambli endise laulja või näiteks mõne endise ilmatüdruku tegemiste kajastamisest uudistesaate nime all.

Uudiste vägivald on midagi muud kui märulifilmid, sest vaataja teab: sealne surm on tegelik. Kas TV3-l on mingid põhimõtted surma näitamisel uudistes? 

Arvan, et surma kajastamist uudistesaates pole võimalik vältida. Teadupärast uudised vahendavad maailmas toimuvat, ja vähemalt ideaalis seda moondamata või ilustamata. Meie uudistetoimetus lähtub oma toimetamises Eesti Ajakirjanduse Eetikakoodeksist.

Kasutan võimalust ja soovin head uut aastat nii Ekspressi tegijatele kui ka lugejatele!