Väike sammuke munakivitänavalt otse maailma, kus vanad asjad ja riided ellu äratatakse ja roheline mõtteviis tundub ainuke võimalik...


Vaade, mis jääb sellele pildile, on selle kontori päris tagaruumist. Siin nende õmblusmasinate taga töötab viis inimest.


Aa, ja kes veel ei tea, siis Reet Aus on esimene Eesti moekunstnik, kes pääseb kohe-kohe veebruari lõpus aset leidvale Londoni Fashion Weekile oma töid näitama. Tema kollektsioon osaleb “Estethica”-nimelisel väljapanekul ja koosneb nii orgaanilisest kangast valmistatud kui ka taaskasutusmaterjalidest tehtud rõivastest.

  1. ESE UUSIMAST KOLLEKTSIOONIST

    See heleroosa särk on tehtud orgaanilisest puuvillast.

    Kolmapäeval sõitis särk koos Ausiga uue kollektsiooni koosseisus Kopenhaagenisse, veebruari lõpul aga läheb juba Londoni moenädalale.

  2. KOHVRID!

    Ei, nendega ei minda reisile: siinsed kohvrid riiulitel on kasutusel kappide asemel ning nendes hoitakse mitmesugust riidekraami.

    Kohvreid on Reedale kingitud, aga neid on ka lihtsalt kogunenud või taaskasutuskeskusest ostetud. 

  3. VANAD ÕMBLUSMASINAD

    Kõik siinsed masinad kuuluvad kunagise õmblusvabrik Klementi mahakantud vara hulka. Brother, Pfaff, vana overlok...

  4. NÕELAPADI

    Nõelapadjad võiksid siin vabalt moodustada omaette kollektsiooni. On moodsamaid, nagu see siin esiplaanil, aga ka õmblusmasinate külge kinnitatud natuke rahvalikus stiilis nõelapatju.

  5. LÄPTOP
    Kas on vaja üldse pikemalt selgitada selle tehnikariista olemasolu? 

    Ei, jah, ilma selleta otse loomulikult ei saa (nagu ka ilma märkmikuteta).

    Eritähelepanu pälvib punane läptopikott, mis on lapitekitehnikas, aga ikka taaskasutatavatest materjalidest ja loomulikult Reeda enda õmmeldud.

  6. POOLELIOLEVAD TÖÖD

    Mannekeenid selles ruumis kannavad klientide pooleliolevaid töid. Aga ka eemal laual on pooleliolev eri tooni pruunidest riidetükkidest kleit, mille üks klient Reedalt tellinud.