Operatsiooni juhtinud komissar Raul Indsoo sõnul tabati jälitatav möödunud pühapäeval kell 12.23 Morna Püha Ahvena kirikus, kus too oli süüdanud küünla ning vaikselt palvetas. "Ta ei osutanud meile mingisugust vastupanu ega üritanud ka põgeneda," täpsustas Indsoo.

Seriaali "Õnne 13" võttegrupi jumestaja Merike Vain mäletab Zahharovit ainult halvast küljest: "Ta jättis algusest peale kahtlase mulje. Ettenähtud objektide asemel eelistas ta valguse suunata mõne naiskolleegi või näitlejanna seeliku alla, hirnudes sealjuures võigast naeru. Tõnis Kask ähvardas teda mitu korda lahti lasta. Aga stsenarist Teet Kallas astus iga kord Zahharovi kaitseks välja ning palus talle veel üks šanss anda. Ühel järjekordsel võttehommikul oli mees kadunud nagu vits vette ja ega keegi temast eriti puudust tundnud. Johannese surmaga me teda muidugi siduda ei osanud. Arreteerimine on suur šokk kogu ETV perele."

Ühe pealtnägija kinnituse kohaselt sai Zahharov poe juures kohalike vanameestega õlut juues juhuslikult teada, et Saareperal leidub kodus paar kullast kingi, mille ta oli nooruses valmistanud Tuhkatriinule balli jaoks. Pärast printsiga abiellumist polnud õnnelikul neiul neid enam vaja, pealegi on kullast jalavarjud regulaarseks kandmiseks liiga rasked ja ebamugavad. Tänutäheks oma õnne sepistamise eest kinkis Tuhkatriinu jalavarjud meistrile tagasi. Ilmselt viiski saamahimu Zahharovi saatusliku teoni.

Kagu ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Georg Sumberg ütles, et eeluurimise ajal nad pressile mingisugust infot anda ei saa. Küsimusele, kas Zahharovil võis olla kaasosalisi, vastas Sumberg: "Menetlus on praegu algusjärgus, kuid on alust arvata, et mõrvar ei tegutsenud üksi, vaid vajas mõne kohaliku abi korterisse pääsemisel."

Sumberg ei täpsusta ka kuldkingade praegust võimalikku asukohta. "Võimalik, et mõrvar müüs need edasi või peitis ära. Aga võib-olla ta ei leidnudki neid ja väärtuslik aare on praegugi Saarepera korteris peidus. Me ei välista praegu ühtegi versiooni."