Näitus kestab 17. septembrini ning selle korraldab Eesti Kujundusgraafikute Liit (toimkonnas Tõnu Kaalep, Harry Liivrand, Tiiu Pirsko, Ivar Sakk). Ilmuva kataloogi kujundas Jaan Evart.

Väljapanek koos kataloogiga on esimesi katseid dokumenteerida Eesti graafilise disaini ajalugu, eriti erialaliselt mitmekülgseks, huvitavaks ja murranguliseks kujunenud kümnendil.

1970. aastatel hakkasid aktiivselt graafilise disainiga tegelema muu hulgas disaini- ja arhitektuuridiplomiga kunstnikud, kes olid ka väljaspool seda pragmaatilist tegevusala murrangu ja uuenduste kandjateks kogu Nõukogude Eesti kunstielus (Leonhard Lapin, Andres Tolts, Ando Keskküla).

Tekkis sild kunstiuuenduse (mille vaimne juht oli samuti ajakirjakujunduses kaasa löönud Tõnis Vint) ja hoopis praktilisema ning käsitöölikuma tegevuse vahel; mitmed siin välja pandud ajakirjad (Horisont, Noorus, Pikker, Kultuur ja Elu, ennekõike aga Kunst, Kunst ja Kodu ning ka Siluett) olid ülimalt tähtsad ka sisuliselt, importides radikaalselt uusi ideid ja vabamat mõtlemist. Loomulikult sai see toimuda vaid kassi-hiire-mängus tsensuuriga.