"See on üks lahe asi! Lepid kuttidega kokku, logid kuhugi virtuaalsesse baarikeskkonda sisse ja hakkad pidu panema. Kellel tänapäeval ikka on aega kokku saada?! Elu on kiire ja suhelda on parem netis. Mikrofon suu ette, veebikaamerad peale ja sul on täpselt sama tunne, nagu istuksid sõpradega kuskil kuumas pleissis. Aga hoiab kõvasti aega kokku, raha muidugi kah. Peab ainult ette vaatama, et klaviatuurile ei kallaks või kuvarit täis ei oksendaks. Ja alati võid endale piirangu peale panna, et sind sealt mingil kindlal kellaajal välja visataks. Siis tuleb üks Talise näoga vennike ja annab sulle virtuaalselt pasunasse. Kõige karmima variandi puhul lastakse kokku su arvuti kõvaketas. No siis tuleb tahes-tahtmata lõpetada!"

Triin,
lihtsat elu elav beib

"Oi, see netivärk on nii mõnna! Mina ju üldse alkoholi ei tarbi, onju, aga netis ei saa keegi arugi, kui sa ei võta. Tõstad klaasi veega, jood ära ja teed, et oled purjus. Muidu kuskil ööklubis või baaris ikka küsitakse, et miks sa ei joo, see pole trendikas, sellega peale ei lähe. Ja võin netis täitsa oma teksti panna, seda minu tavalist, keegi ei usu, et see kainest peast tuleb. Või teed jälle näiteks netikaamera läätse pisut süljeseks, pilt hägune, teistele hakkab tunduma, et nemad on purjus, hi-hi-hii! Viimati tõmbasin niimoodi Sillet alt, tormas seal oma Austraalias pellerisse oksele, arvas, et on täis..."

Aivar Sõerd,
rahandusminister

"Teate, vahel on seal valitsuse istungil ikka paganama igav! Istud ja kuulad mingit Savisaare või Ansipi pikka soga, muhvigi aru ei saa, aga koju minna ka ei tohi. Aga arvuti on ees lahti ja pisike põuepudel... Siis me logime end koos Palmaruga messengeri sisse, kirjutame "Proosit!" või "Terviseks!" ja anname minna. Palmaru kirjutab vahel veel muudki, aga mina üle paari sõna ei oska... Vahel on Tuiksoo ka kambas, tal on see Eesti alkoholi projekt... Ei, vahele me veel jäänud ei ole, ptüi, ptüi, ptüi!"

Farmi-Gabriel,
mees, elumees

"Kõige lahedam on ikka see, et kui netis napsutad ja pärast naist tahad - no eks ole, ikka nagu tahaks ju! -, siis pole vaja kuhugi minema hakata. Need Eesti lõbumajad ja prostid - no johhaidii! Aga sina klõpsid mõne pornosaidi lahti ja lased kätel käia. Tavaliselt lepime sõpradega kokku, et läheme ühele lehele ja siis vahetame asja käigus häälekalt muljeid, noh, et kes kellega ja et kuidas läheb. Vahel valime ühe tibi välja ja paneme teda kõik, kas siis korraga või järjest. Nii tore on, kui saad sõpradega koos midagi toredat teha, tunned nende toetust, n-ö küünarnukki kubemes. Ja ei pea kuskil väljas kolama, istud kodus arvuti taga, truu Adelina jalge ees keras..."

Evelyn Sepp,

Keskerakond (kes hoolib)

"Mulle meeldib virtuaalse baarikeskkonna puhul see, et töö ja meelelahutuse saab ühendada. Näiteks http://www.starbar.com/ või http://www.barjobs.net/ pakuvad mõlemad lisaks interaktiivsele joomiskeskkonnale ka võimalust märkmeid teha, virtuaalse lauakaaslase juttu salvestada, dokumente ja graafikat alla ning üles laadida, baaris mängivat muusikat ja teleprogramme valida jms. Samuti saab seal palju nalja. Saad näiteks p anna oma vestluskaaslasele teise isiku pea. No see on muidugi mõeldud neile edvikutele, kes tahavad koos George Bushi või Britney Spearsiga õlut kaanida või viina võtta. Aga mina panen tavaliselt Heimar Lengi ja Jüri Ratasega suheldes neile Peeter Tulviste või Jaak Aaviksoo pea - nii turgutav on näha, kuidas need targad mehed siis kõige lootusetumaid lollusi räägivad!"

 *

(Muide, Kranaadi andmeil töötavat Andrei Korobeinik hetkel ka eestikeelse alkoholikeskkonna http://www.late.ee/ loomise kallal. Lisaks messengeri-taolisele suhtlemisvõimalusele on seal võimalik veel üles riputada enda ja oma joomasõprade ning tühjaks joodud pudelite ning lemmikpitside pilte. Loomulikult on teistel võimalik neid ka hinnata. Liviko on avaldanud soovi nimetatud alkoportaal kohe pärast valmimist ära osta.)

Kranaadi netitoimetus