Kuid Eesti Ekspressi käsustuses on mõne kuu vanune sisedokument, milles kajastatakse olukorda Viru vanglas järgmiselt:" ...Kinnipeetav suutis ühe ründega väga tugevasti rünnata valvurit. Kinnipeetavate omavahelised kaklused on sagedased. Kaks akent on ära lõhutud, isegi kartseri aken on ära lõhutud.

Uputuse teema oli ka meil päevakorras. Avastasime, et meil on mõned asjad veel läbimõtlemata. Alajaama põrand sisuliselt uppus ära, see õnneks avastati kiirelt ja pandi lisapumbad tööle. Kui on kõrgvee hooaeg, kraavid saavad vett täis. Kui mõnes kogumiskaevus peaks pumpadega juhtuma midagi, siis ujutab üle territooriumi. Sellest iseenesest ei olegi probleeme, vaid kõik asjad on elektri peal, kui juhtmed saavad vett, siis on elekter läinud...

Ametnikke on puudu 44, sellest valvurite puudujääk on nädala alguse seisuga 31. Täiesti vakantseid kohti on kokku 22 valvuriametikohta ja 3 vanemvalvuri kohta. Esimese üksuse pidime eelmisel nädalal komplekteerima teistest üksustest valvurite üleviimisega esimesse üksusesse. Valvurid kurdavad ülekoormuse all."