Winston-Salemis praktiseeriv arst Stuart Meloy on patenteerinud seadme, mille abil saab ravida naiste orgasmipeetust. Doktori põhitööks on aastaid olnud anestesioloogia ja krooniliste valude ravi. Üheks tüüpiliseks krooniliste valude allikaks naistel on nimmepiirkond ja dr. Meloy kasutas raskete juhtude korral üpriski rutiinselt valude ravimiseks elektriimpulsside saatmist selgroos asuvatesse närvidesse.

Selleks istutatakse operatsiooni käigus selgroogu kaks elektroodi, et valuhoo ajal saaks neisse saata elektriimplusi, mis pidurdab patsiendi vastuvõtlikust valule. Valu asemel tunneb too valupiirkonnas valu asemel võdinat. Korduvalt operatsioone teinud dr. Meloy oli enamasti tabanud patsientide selgroo õigeid närvikimpe. Kui midagi viltu oli minemas, andsid nood koheselt märku valuoietega ja nii sai elektroodi asendit täpsustada.

Siis aga tuli juhtum, kui midagi läks täiesti viltu. Pärast elektroodide istutamist nende toime katsetamisel käitus patsient ehmatavalt. Ta oigas korduvalt hästi raskelt ja hakkas äkitselt sügavalt ning rütmiliselt hingeldama. 

Kähku lülitati vool välja ja asuti kähku uurima, mis juhtus, kuid patsient ei suutnud koheselt vastata. Veidi toibununa võttis ta toimunu kokku nii: "Te peate mu mehele ka õpetama, kuidas seda teha!"

Toimunu sundis dr. Meloy’id asja edasi uurima. Ta jõudis kokkuleppele 11 naisega, kellest kuus ei olnud kunagi orgasmi kogenud ja viis olid aja jooksul enamasti menopausi käigu minetanud võime orgasme saada. Osalenud 11 naisest 10 puhul olid katsetused tulemuslikud.

Katsetuste tulemuslikkust kirjeldas üks osalistest, 48aastane proua telesaates nii: "Kui olime abikaasaga õppinud seadet kontrollima, hakkas ka tulemusi olema. Sain korduvalt orgasme ja paaril korral lausa multiorgasme." Kõige raskem toimunu juures olevat olnud uuringute lõppedes seadme tagastamine.

Uue meetodi avastaja ise on seisukohal, et nagu ka valuaistingute ravis, peaks elektroodide kaudu toimuvat erutamist kasutama orgasmipuudulikuse ravis vaid piiratud aja vältel. Tegemist ei ole mitte mingi seksileluga vaid äärmusliku, täpisoperatsiooni nõudva sekkumisega.

Eelnev ei takista dr. Meloy’d koos äripartneritega aktiivselt oma leiutise müügiga tegelemast. Patenteeritud meetodile ja seadmele on nimeks valitud Orgasmotron ja isegi hind on teada – 17 000 dollarit. Ainsaks probleemiks müügil on seni see, et protseduur ja seade ei ole USAs seni veel heaks kiidetud kui ravivahend. Vajalikud on kliinilised katsed, milleks vajalikku patsiendide rühma on dr. Meloy’il olnud ootamatult raske kokku saada. Seni on osalejaid olnud vaid kaks.

Samas ei takista kliiniliste katsete lõpetamatus opereerimist ja seadme kasutamist orgasmiraviks, sest väga sarnane tehnika on kasutusel valude- ja põiehädade raviks ning nende jaoks on FDA heakskiit olemas. Ainsaks piiranguks on, et esialgu ei tohi dr. Meloy klientidele oma meetodit reklaamida kui ravivahendit.

Pole mingit kahtlust, et juhuse abil vajutas tohter tõesti õigele nupule. Silikoontisside ja kõrvade taha venitatud silmade ajastul on täielikust õnnest puudu vaid selgroost välja rippuvad elektroodid! Kuidas jääb aga meestega? Dr. Meloy on täiesti kindel, et sarnane meetod suudab ka mehi aidata, kuid seni pole reaalsete katsetusteni veel jõutud.