Kaks aastat tagasi ehmatas inglasi ?eigi avalik kiri Osama bin Ladenile. On aeg alustada püha sõda USA vägede väljakihutamiseks Saudi Araabiast! Moslemid kasutagu julgelt biorelva, sest tegemist on ju kaitsesõjaga. ?Kaitsku sind Allah ja andku sulle võit!? tsiteeris pöördumist The Sunday Times. Kiri oli loetud ette mitmes mo?ees.
Siseministeerium kaalus ässitaja riigist väljasaatmist.
Briti demokraatia on andnud ammust ajast varjupaika välismaistele riigikukutajatele. Londonis kirjutas Karl Marx ?Kapitali? ja Lenin toimetas ajalehte Iskra. 1907 pidas sääl seaduslikku parteikongressi tulev nõukogude eliit ? Stalin, Trotski, Gorki, Litvinov.
Nii võis ka Omar Bakri rahulikult võitlust jätkata. Hea meelega väljastab ta fatwa?sid ehk käske eriti ohtliku kurjategija vahistamiseks.
Inglise peaminister John Major teenis fatwa Lahesõjas osalemisega. Kirjanik Terence McNally näidendiga, mis kujutas Jeesust homona ja Juudast tema armukesena. Afganistani sõjaga lisandus Pakistani diktaator Pervez Musharraf, ?moslemite huvide reetur?. Oleks maailmas ükski tõeline islamiriik, ootaks neid kohus ja hukkamine.

?eik pargib auto tagasihoidliku moee kõrval asuva türgi restorani juurde. Kas sööme lääne või türgi kombe kohaselt?
Lääne stiil tähendab tavalist lauda ja toole. Restorani türgi-osas on toolidel jalad alt ära saetud. Istume põrandale laotud patjadele.
Bakri saadab kelneri minema sõnadega: ?Mina teen välja.?
Eelroaks on ülevaade poliitilisest olukorrast. ?Palestiina on okupeeritud. Kamiir on okupeeritud. Nüüd on ka Afganistan okupeeritud. Ja Teteenia. Osaliselt Aserbaidaan ? Armeenia poolt. Lõuna-Liibanon. Bosnia. Makedoonia. Lõuna-Filipiinid. Saudi Araabias on USA väed.?
Paha lugu, aga see pole veel kõik. Arafat on reetur ja närukael. Kogu Araabiat valitsevad hüpiknukud, keda juhitakse Läänest. Tõelist islamiriiki pole olnud maailmas pärast seda, kui Atatürk tegi Türgist vabariigi. Atatürk oli loomulikult Briti agent.
?Me tahame taastada kalifaadi! Me tahame vabastada moslemite maa!?
Omar Bakri teab, kuidas need kaks küsimust lahendada. Selleks tuleb luua Al-Khilafah ehk islamiriik ingliskeelses maailmas. Tema organisatsiooni Al-Muhajirouni kodulehekülg ilmub internetis inglise keeles.
?Päeval, kui Euroopa muutub, kukuvad ka Araabia nukuvalitsejad!?

?eik Omar Bakri Muhamed on sündinud 1958. aastal Süürias jõukas perekonnas. See on ainus tema eluloos, mille puhul mees ise ja briti allikad on ühel meelel.
Väidetavalt liitus Bakri noorelt vendade-muhameedlaste liikumisega, mis üritas Süürias 1980ndate algul riigipööret. Mässu mahasurumisel sai surma vähemalt 10 000 inimest. Islami õigust tudeerinud noormees pages Liibanoni. Ta liitus Araabia riikides keelatud Islami Vabastusparteiga (Hizb ut Tahrir).
Järgnes elu Saudi Araabias, kus jalgealune peagi tuliseks muutus. 1980ndate keskpaigas saabus Omar Bakri Inglismaale. Uudismaa ootas harimist.
1996 valmistas ta Londonis ette suurt islamikonverentsi, mille vastu protestisid Egiptuse ja Aleeria valitsus, juudi- ja homoogranisatsioonid. Täna pakub mees enda juhitavate islamiühenduste liikmete koguarvuks 8500.
Tema sõber on ühe silma ja metallist käeproteesidega Afganistani dihaadi veteran, Londoni islamivaimulik Abu Hamza. Viimase poeg ja kasupoeg istuvad Jeemenis inimröövi pärast vangis.

?eik Omar Bakri teatab, et alkoholi me ju ometi ei joo, ja tellib kannutäie türgi jogurtit. Petjas aks vedelik on kosutav rüübe. Nüüd algab loeng uuendustest, mis ootavad euroopa elulaadi pärast islamiriigi kehtestamist.
?Ei mingit seksi eksponeerimist! Prostituute karistatakse! Kõiki pornograafia reklaamijaid karistatakse!?
Londonis on raske leida telefoniputkat, mille seina ei kataks seksireklaamid. Mis nende üleskleepijaid ootab?
?Paneme vangi, üheks-kaheks nädalaks. Või anname 5?10 piitsahoopi.?
Meenutan eigi kuulsat soovitust, et homod võiksid Big Beni kellatornist alla hüpata.
?Seda kirjutanud ajakirjanik sai minust valesti aru,? protestib eik. Sellistest inimestest saavad ajakirjanikud kogu aeg valesti aru. Intervjuude suure arvu järgi ei paista see teda eriti häirivat.
?Homoseksuaalsuse propageerimine on loomulikult keelatud. Aga me ei pane kaamerat kellegi tuppa. Kui nad teevad seda kinniste uste taga, pole see probleem.?

Kelner toob hunniku liudasid hulga roogadega. Söögikaardi puudumisel adun vaid seda, et muuhulgas on tegu lamba- ja linnulihaga.
Omar Bakri loeb üles veel nipet-näpet, mis islamiriigis ära keelatakse. Hasartmängud. Alkohol. Narkootikumid. Trummi võib julgelt lüüa, kuid kitarr on saatanast. Ka parlamenti pole vaja, seadusi teeb ju jumal.
Kuidas jääb naiste õigustega?
?Naised võivad olla advokaadid ja kohtunikud, kes iganes. Ainult mitte riigipead. Islam sarnaneb kristluse ja judaismiga. Ka paavst ja rabi ei või ju naine olla.?
eigi abikaasa õpetab Londoni islamikoolis majandust ja juurat. Nende kuus last õppisid kuni kaheksanda sünnipäevani kodus. ?Islamikoolis pole tantsu ega muusikat. Pärast kehalist kasvatust ei käi õpilased ühise dui all, vaid pesevad eraldi kabiinides.?
Kui usk lubab pidada nelja naist, siis miks on Omar Bakril ainult üks?
?Ma ei ole piisavalt rikas,? kõlab vastus läbi naeru. Londoni islamikohtunikuna registreerib ta ka abielusid.
?Kuigi see on Inglismaal ametlikult keelatud, võtavad paljud moslemid endale teise ja kolmandagi naise. Ma olen registreerinud 826 abielu. Neist 40 protsenti olid abielud teise naisega. Muidugi peab mees suutma mitut peret ülal pidada ? nad ei tohi ühe katuse all koos elada.?
Kuidas Euroopa islamiriigiks muutub?
?See sõltub jumalast. Kommunism on surnud. Kapitalism on suremas. Vaja on uut ideoloogiat ja see on islam. Meiega liitub iga päev seitse kuni kümme uut inimest.?
Inglismaa 60 miljonist elanikust on moslemeid kaks miljonit. Läheb veel aega.

Pärast lõunat sõidutab Omar Bakri mind täie iseesestmõistetavusega metroojaama tagasi. Teel räägime Osama bin Ladenist.
?Ma toetan teda palvetega, ? ütleb ?eik, ?ma palun kogu maailmal Osama bin Ladenit kuulda võtta. Ja ma palun tal mitte tappa süütuid inimesi.?


Moslemite hääl, silmad ja kõrvad STRONG>

1983 asutas Omar Bakri organisatsiooni Al-Muhajiroun (Emigrandid), mis nimetab end ?moslemite hääleks, silmadeks ja kõrvadeks?.
Ühendusse kuulub Inglismaal, USAs, Pakistanis ja mujal 1800 liiget, enamasti noored mehed ja naised. Radikaalsete seisukohtade tõttu on Al-Muhajirouni tegevus keelatud Briti ülikoolilinnakutes.
Ühendus levitab lendlehti: ?Võitlus ei lõpe enne, kui moslemid vallutavad Valge Maja.? Pressiesindaja Abdel-Rahman Saleem lubab, et peaminister Tony Blairi surma korral ta pisaraid ei valaks: ?Temast on saanud moslemitele õigustatud sihtmärk.?
Iga töötav liige maksab Al-Muhajirouni kassasse 33 protsenti sissetulekust.