Res Publica Tallinna piirkonna esimees Sven Sester ei vasta kolmapäeva pärastlõunal selgelt Ekspressi küsimusele, kas juhatus oli müügitehingu vastu: "Ütleme nii, et osa küsimusi on vastuseta, millele tahtsime rohkem selgust saada." Kas linnapea Palts läks tehingu otsustamisel juhatusega vastuollu? Sester: "Vara kommenteerida, mul pole infot, mis linnavalitsuses toimus."

Volikokku lähetatud Tallinna linnaeelarve projektist selgub, et osalt linnale kuuluv AS Tallinna Vesi läheb tuleval aastal börsile, milleks tuleb müüa osa aktsiapakist. Linnaeelarve 2005. aasta tuludesse on Tallinna Vee osaluse müügist ette nähtud 300 miljonit krooni.

Kolmapäeval linnavalitsuse istungil keegi tehingule vastu ei vaielnud. "Usun, et see tehing ja hind on hea," kinnitab Tallinna respublikaanist abilinnapea Kaupo Reede lisades, et 300 miljonit on indikatiivne summa.

Ta märgib, et börsile viimisel kaob praeguse eraomaniku enamusosalus ning nad ei saa enam teha ainuotsuseid. Teiseks muudab börsile minek Tallinna Vett puudutava info avalikuks ning ettevõtte tegevuse läbipaistvamaks.

Kumbki Tallinna Vee omanikest - linn ja eraomanikke koondav konsortsium United Utilities Tallinn BV eraldab selleks 15 protsenti aktsiatest. Kokku läheb vabale turule seega 30 protsenti Tallinna Veest.