Aaviksoo sõnul osteti tehas nelja miljoni euro (62,6 miljoni krooni) eest vähem kui kaks aastat tagasi. Krundile tehti detailplaneering ja projekt uute korterite ehitamiseks, misjärel hakkas sadama pakkumisi ehitajatelt ja arendajatelt krundi ülesostuks. Neist parima hinna oli valmis välja käima Hispaania börsifirma Realia.


Tema sõnul on välisinvestorite huvi Rumeenia vastu väga suur. Raha voolab riiki jõgedena: näiteks islandlaste Askar Capital teatas kavatsusest investeerida kolme aasta jooksul Rumeenia kinnisvarasse pool miljardit eurot (7,8 miljardit krooni).


Ehkki pealinnas Bukarestis on kinnisvara hinnad kõvasti kerkinud ja neid võrreldakse juba Moskva, Peterburi või Kiievi omadega, ei saa Rumeenias kinnisvarabuumist Aaviksoo hinnangul veel rääkida. “Rumeenias on seis nagu Eestis 2000. või 2003. aastal. Buumini on veel aega küllaga,” ütleb Aaviksoo.


IPC, kus Aaviksoo äripartnerid on Indrek Elhi ja Ciprian Lopata, omab Rumeenias kinnisvaraportfelli, mille väärtus küündib poole miljardi kroonini. Bukarestist väljaspool kuulub IPC-le kümme krunti peamiselt Transilvaanias ja Lääne-Rumeenias. Luurel on käidud ka naaberriigis Moldovas.