Otsingu tulemuste mainuplatsioon pole aga midagi uut. Sisuliselt on see otsimootoriturunduse elementaarne võte kasutades väga lihtsat meetodit tänu lihtsalt manipuleeritavatele süsteemidele.

Näiteks vaatame kolme suuremat automüügiportaali.

EkspressAuto.ee otsing kõikidele kuulutuste kuvamiseks annab väga puhta tulemuse. Seal on olukord täna väga puhas. Vaid üks Peugeot 406 on hinnaga 1000 krooni pakkuda liisingu ülevõtmiseks.

Motors24.ee on minu meelest üks kõige jubedama ehitusega müügilehti üldse. Peale päris mitut klikki sain autod lõpuks õigesse järjestusse ja tulemus on hea. Isegi liisingu ülevõtmisi ei pakuta.

Ja nüüd läheme Auto24 kallale. Näiteks pakutakse meile 1 krooniga liisingu ülevõtmist BMW 523 2005 aasta väljalaskele. Samuti saab 1 krooniga ülevõtta Mazda Premacy 2002 aasta väljalaske.

Asi läheb aga huvitavamaks, kui lehte natuke kerida. 110 krooniga võib osta Mercedes-Benz E 300 1997. aasta väljalaske. Soodushinnaks märgitakse 90000.-

115 krooniga võime osta kaatri Sea Ray 175 Mercuri. Mille reaalseks hinnaks on hoopis 120000.- .

EkspressKinnisvara.ee portaalis asju uurides jääb silma, et neil on siiani lubatud kasutada "veel ei määra hinda" meetodit. Tõeline kliendipiin, aga mida sa teed, kui soov on. Kokku neli ja pool lehekülge ilma hinnata ja siis hakkab tulema. Üle eestimaa 1.- elamuid lausa murdu.

KV.ee keskkonnas seis samuti üsna mõnusalt nutune. Kuigi nende otsingut lihtsalt loogikat sooritades ei andnud väga jubedaid tulemusi on natuke hinna määramisega mängides olukord selginemas. Ja Saab lahterdada city24, ekspresskinnisvaraga ühte gruppi.

Põhjuseks on arvatasvti üks alge ehk kliendi algatus, mis muud seal ikka saab olla.

Kõiki neid pettekuulutusi vaadates ja lugedes Äripäevas kirjutatut, tahaks küsida: kas inimesed on tõesti nii lollid?

Ok. See on hea nõks oma kuulutus esimeste hulka saada otsingus, ja püüda sellega talle suuremat tähelepanu. Samas võis Äripäevast välja lugeda, kuidas inimesed ka reaalselt uurivad ka sellise madala hinna kohta. Küll vist mitte paljud.

Selle võime välja tuua järgmisest lõigust "Omanik palus 1000-kroonist hinda, et helistataks". Seega inimesed, kes panevad korterikuulutust enam tähele ja inimesed kes lähevad vale hinna ohvriks.