Laupäeval, 21. novembril saab Mari Tool 32aastaseks. Ta elab Monacos, kus Toomas Toolil on väidetavalt kaks villat. 

Toolidel on kolm last - Elisabeth ning kaksikud Jacqueline ja Josephine, kes kõik on sündinud Soomes. Mari Tool naudib elustiili, mis on kättesaadav vaid vähestele Eesti über-rikastele.

45aastane Toomas Tool on väga salapärane suurettevõtja, kes teeb alati üksi bisnist. Seetõttu ei tea peaaegu mitte keegi, kus tema rahajõed täpselt voolavad. Aga need jõed peavad olema laiad ja sügavad, sest Tooli kohta ringlevad killud: "Minu kell on kallim kui sinu auto" ja "Minu naise vaibad on kallimad kui sinu maja".

Need võrdlused on parajalt ülbed, aga neis võib peituda rohkem tõde, kui lihtne eestlane arvata oskab. Heidame korraks pilgu viimase paari aasta jooksul Mari nimele siginenud kinnisvarale.

Tegemist on puhaste kalliskividega: büroohoone Tallinna kesklinnas, kobe metsatukk Lohusalus, sanatooriumihoone Narva-Jõesuus. Aga ka Viimsi suurim lasteaed, mille kasutamise eest tasub kohalik vallavalitsus.

Suurkapitalisti naisena omab Mari ka väärtpabereid. Naisega seotud esindajakonto SEB Pangas ongi Toomase tänaste vintsutuste põhjuseks. Prokuratuuri arvates müüs mees sel kontol asunud Arco Vara aktsiaid röögatu allahindlusega. Muidugi mitte selleks, et oma naisele külma teha.

Odava väljamüügiga soovinud Tool aktsia hinna ühe krooni kanti kukutada, et neid siis kiiresti kamaluga kokku ostma hakata. Õnnestumise korral oleks see andnud talle kontrolli Eesti ühe uhkema kinnisvarafirma üle.

Kuid Arco teised suuromanikud (keda Tool nimetab "sorgus vuntsidega vendadeks") läksid finantsinspektsiooni kurtma. Neid võeti kuulda, sest aktsiate hinnaga manipuleerimine on kuritegu.

Tool ennast süüdlaseks ei pea. Ülekuulamisel uuris ta, kas ka noor naisprokurör manipuleerib turult kümmet kilo maasikaid ostes nende hinnaga. "Ärge mõnitage ametiisikut!" kihvatas prokurör.

Uurimist huvitas, kas Tool ostis Arco aktsiaid spekulandi või pikaajalise investorina. "Kui ma võtan tüdruku tantsima, kust ma tean, kas ta on ainult üheks õhtuks või kogu eluks?" ­küsis Tool vastu.

Elu pole Mari jaoks olnud siiski kogu aeg meelakkumine. Alles neli aastat tagasi oli toonase nimega Mari Uusõue elu suurimaks sündmuseks see, kui ta sai ühel suveõhtul telefonikõne oma tuttavalt Ken Saanilt.

Saan andis edasi teate, et "Reporteri" produtsent Ivar Vigla otsib saatesse uusi ilmateadustajaid. Mari tegi katsed läbi ja sai telepurki. Vigla peab teda siiani kõigi aegade ilusaimaks ilmatüdrukuks.

Kui täna saab Mari oma kodulinnas Monacos vaadata lahel seisvat maailma kaunimate luksusjahtide parve, siis 2005. aasta suvel olid tema unistused väga tagasihoidlikud: "Mulle meeldiks jahiga sõitmas käia, aga kuna see mul puudub, lepin ka ujumisega!"

Juba järgmisel aastal pärast ilmatüdruku karjääri algust hakkas ringlema kuulujutt, et Mari suhtest Toomas Tooliga on sündimas laps. Peagi lahutaski mees oma abielu Jana Toolist, kellega tal on kaks täiskasvanuealist poega.

Täna elab perekond Tool Monacos. Riigis, kus on olematud maksud ja novembriski 20 kraadi sooja. Milleks elada Eestis, mille pealinna ei lenda enam isegi lennukid. Burgerirestorani endise turvamehe tütar Mari on noppinud elu-nimelises loteriis peavõidu.