Oma väljanägemiselt võiks mustapäine Maria Beljatskaja mängida hoobilt “Scooby-Doo” multika tegelast Velma Dinkleyd.

Ta on kolm aastat olnud Keskerakonna noortekogus. Enne valimisi kutsusid Lauri Laasi ja Tarmo Lausing neiu kandideerima. Loodeti, et ta toob ehk 30–40 häält. Sai 166. Arv on müstiline, sest 166 oli ka Beljatskaja kandidaadinumber.

Järgmisel päeval teatas partei talle, et Marika Tuus ei lähe volikokku ja Beljatskaja on nüüd asendusliige. “Pozdravljajem!”

Oma edu on ta jaganud vaid sõpradega, kes ütlevad: “Tubli, Maria!”

Õppimine läheb Marial oma sõnul normaalselt. ­Hinnetest rääkimast neiu tõrgub. “Võib saada ka ainult kahtesid ja kolmesid, aga olla ikka väga hea ja huvitav inimene.” P>

16. oktoobril ei saanud Maria isegi minna Keskerakonna valimispeole. “See oli pühapäeva õhtu ja ma pidin õppima.”

Ta lubab, et volikogu ei hakka õppimist segama, sest see on pärast kooli ja ei sega üldse. Ülikooli läheks ta Venemaale, aga sinise Eesti passiga ei saa seal tasuta õppida. Seepärast tahab ta minna Tallinna Ülikooli.

Beljatskaja eesti keel on aktsenditu, harva kui otsib mõnd sõna. Suvel töötas ta restoranis ettekandja abina, suhtles eestlastega. “Eesti keel ei ole väga keeruline ja mulle meeldib eesti keeles rääkida. Koolis on mul ka hea õpetaja.”

Kesknoorte sekka läks ta 15aastaselt sõprade kutsel. “Praegu ma saan juba aru, et on poliitika.”

“Kui ma ei oleks Keskerakonna liige, siis ma hääletaksin valimistel Keskerakonna poolt. Miks? Sest olen venelanna ja Keskerakond austab venelasi.”

Kas Keskerakond on ainus partei Eestis, kes venelasi austab?

“Ei, mitte ainus, aga seda on [Keskerakonna puhul] kõige paremini näha.”