Maailma konservatiivseimale islamiriigile kohaselt on Saudi Araabia aastakümneid keeldunud tavaturistidele viisade väljastamisest. Nüüd tahab Saudi uus kuningas Abdullah seda poliitikat muuta. CNNi teateil valmistuvad saudid andma turismiviisade väljastamise litsentsi 18 reisikorraldajale, kusjuures turusegmenti nähakse eeskätt Aasiast, Lääne-Euroopast ja Põhja-Ameerikast pärit reisihuvilistes. Peamiste vaatamisväärsustena kavatseb Saudi Araabia välja käia 1600kilomeetrise neitsilikest korallriffidest kaunistatud rannariba Punase Mere ääres, kuid ka mäed ja kõrbe, iidse Nabateani linna ning 1900. aastast pärit Hijazi raudtee varemed.

Alkohol jääb turistidele Saudi Araabias viibimise ajaks keelatuks ning ramadanile langevate reiside ajal ei tohi riigis viibivad võõramaalased päiksetõusust päikseloojanguni ka midagi hamba alla pista. Naisturistid on kohustatud kandma ihu varjavat rüüd ning alla 40aastased daamid tohivad Saudi Araabiat külastada vaid koos oma mehe või isaga.

Finnair: MD-d pensionile, uus liin Sloveeniasse

Soome lennukompanii Finnair lõpetas 3. juulil MD-80 tüüpi reisilennukite kasutamise. Alates 1983. aastast kasutuses olnud kahemootorilised MD-d jõudsid Finnairi värvides vedada hinnanguliselt kuni 60 miljonit reisijat; osa soliidsesse ikka jõudnud lennukeist suunas Finnair edasi oma Flynordic tütarettevõttele. Euroopa marsruute nüüd vaid Airbus´ide ja väikeste Embaer reaktiividega lendaval Finnairil on varuks teinegi uudis: aprillist 2007 hakkab lennuliin neljal korral nädalas sõitma Helsingi ja Ljubljana vahet.

Moodne äriklass ka LOTi lennukitesse

Finnairi, SASi ja Lufthansa eeskujul on oma kauglennukite äriklassi asunud kaasajastama ka Poola lennuliinid. Firma viide Boeing 737-600 lennukisse paigutatakse mõnusamat ööund lubavad toolvoodid, mis omavad privaatset valgustust, kaht lauakest ja kontakti kompuutrite jaoks. Värske näo saavad ka äriklassi menüü ning salongi sisekujundus. Veelgi suuremad muudatused ootavad LOTi ees 2008. aasta lõpus, mil pikamaalendudel võetakse kasutusele esimesed Boeing 787 Dreamliner lennukid.