Kujunduses valitseb skandinaavialiku stiili läbimõeldus ja rahulik vorm, kuid detailides on nüansse, mis ei lase igavusel tekkida. Elegantne ja jõuline üldpilt ei too pettumust ka lähemalt vaadates ja näpuga katsudes. See on mööbel, mille võite lastelastele pärandada.

Oma nägu

Ütleme, et salong näib olevat mööbli suhtes väga valiv. See aga ei tähenda, et nad messidel pretensioonikalt kaupu selekteeriks, vaid vastupidi. Paljud tooted on salongirahvas ise kujundanud ja vajadusel kaasanud disainerite abi. Sedamoodi sündinud projektide alusel tellitakse tootjatelt toodang partiidena. Nii on ohjad kindlalt salongi käes.

Hoolimata nimetuses sisalduvast vihjest oriendile, ei tee nad koostööd mööblitootjatega Aasias, vaid ainult Euroopas. Partiidena saabuv toodang paigutatakse Jüris asuvasse lattu ostjat ootama, ülejäänud valik valmistatakse tellimuse järgi, mis tähendab, et nii on võimalik vastu tulla tellija erivajadustele.

Selle kõrval pakutakse tooteid tuntud Euroopa ja Skandinaavia firmadelt ning just selles suunas areneb salong hetkel jõudsasti.

Õlitatud tammepuidust kollektsioonid on põhijoontes ja -omadustes sarnased. Selles väljendub salongirahva maitse ja kogemus, sest neli aastat on nad ostjate soove kuulanud ning neid toodete kujunduses arvestama õppinud.

Nüansid

Sari Ingeri on kergem ja sirgema vormiga, sari Rooma aga jõulisem, rõhutades puidu paksust ja rustikaalset faktuuri, mis lausa uhkeldab oksakohtade ja värvivaheldusega. Samas ei muutu ka see talupoeglikuks, vaid pigem peidab endas ürgsust, väärikust ja isegi veidi eksootikat.

Veidi daamilikum on sari Rose, mille esipinnad on saanud delikaatse süvisdekoori, korpus aga nn taksikoerajalad. Ometi ei lähe see sugugi vastuollu tammepuidu tõsidusega.

Söögilauad, mis on kollektsioonide keskpunkt, olgu pikerguse (Ingeri, Rooma) või ovaalse (Carol) vormiga, on kõik toekad, praktilised ja pikendatavad. Ka lauaplaat on kokku liimitud täispuidust. Kõmmeldumise ja lõhede vältimiseks on plaadi alumisel poolel näha kavalaid tehnilisi võtteid.

Toolide täispuidust raami katab vähemal või suuremal määral polster, kaetud kas kvaliteetse tekstiili või nahaga. Põnev on tooli Carol polstrilahendus, mis põhjast alates kulgeb üle seljatoe eest taha jalgadeni välja, kuid samas ei varja selle külgi, paljastades täispuidust konstruktsiooni ilu.

Pehme mööbli kattenahkade toonivalik on muljet avaldav. Elitaarne tellija võib proovidelehvikust leida isegi taimparknaha, millega kaetud Roomat on mõne stiilifänni kodus kerge ette kujutada.

Lisaks mööbliesemetele on salongi toodud toredaid aksessuaare: vaipu, valgusteid sakslaste firmalt Sompex, inglaste asutatud Umbra tooteid ning mõned silmatorkavalt hästi disainitud koduseadmed: õhuniisutid ja ventilaatorid Šveitsi firmalt Stadler Form. Ja ka Taani aiamööbel, mis võiks just nüüd – kevadel – huvi pakkuda.