Ta ei pelga ära vana vene vägilase kombel ratsutamist ega palja (silmapaistvalt treenitud) ülakehaga mägijõest kala püüda, sõidab Harley Davidsoni tsikliga, istub vabalt hävituslennuki tooli või allveelaeva rooli, ning sukeldub süvaveeseadmega Baikali põhja.

Teisalt on ta rahvamees, kes riigirahakotist suurejoonelisi eraldisi lubades lihtrahvaprobleeme lahendab.

Eks üritanud ka tema hiljutine tuhandeid kilomeetreid väldanud retk mööda Siberi avarusi - Putin isiklikult tillukese kollase Lada Kalina roolis - viia rahvale sõnumit: eelistagem kodumaist.

Ent ajakirjanikud osutavad õela järjekindlusega, et peaminister armastab kanda rõivaid ja aksessuaare, mis vähemasti rahvamehe imagoga hästi ei klapi.

Putini riietumisharjumisi jälginud äriuudisteportaal BMF.RU märgib, et Putin kannab pigem itaalia disainerite loodud Brioni ülikondi, mille poehind on ca 5000 dollarit (ligi 60 000 krooni), kuid tõenäoliselt lasi Putin, nagu mitmed teised avaliku elu staarid, endale ülikonna spetsiaalselt õmmelda. Seega on tema ülikond poehinnast ca poole kallim.
Putini firmamärgiks hindavad ajakirjanikud punaseid lipse firmadelt Lacroix, Moschino ja Valentino – hind Moskva poodides on ca 4000 rubla (1500 krooni) tüki eest.

Jalanõud, nagu teavad asjatundjad, räägivad inimese eest rohkemgi kui ülikond. Itaalia press on aastaid juhtinud tähelepanu Putini Itaalia tipp kingabrändide lembusele. Iseäranis näikse Putinile sobivat Baldini või Salvatore Ferragamo kingad – lakoonilise disainiga käsitööna valminud ehtsast nahast jalanõud. Muide, ka Itaalia peaminister Silvio Berlusconi armastab kanda Ferragamo kingi. Ühe paari hind umbes 2000 dollarit(ca 24 000 krooni).

On tähele pandud, et nii mõnigi rõivabränd, mida Putin kanda armastab, näikse olevat garderoobi võetud mõne välismaise filmikangelase eeskujul. Näiteks kannab Vene peaminister Canada Goose jopet nagu Nicholas Cage filmis “Rahvuslik aare”.

Sama firma jopet armastab ka USA ekspresident Bill Clinton. Jope hind on Moskva poodides umbes 15 000 rubla(ligemale 6000 krooni). Putin armastab sportliku stiili, kuid kui üritus on ametlikum, kuhu sportlikus rõivas minna ei sobi, kannab Putin Nina Ricci mantlit – hind alates 2500 dollarist(ca 30000 krooni).

Väga külmade ilmade puhul kannab Putin karusnahast mütsi itaalia firmalt Zilli, hind alates 2000 dollarist(24 000krooni).

Päikeseprillid, mida Putin kannab, on firmalt Cartier. Moeasjatundjad ütlevad, et need sobivad talle väga. Sama marki kannab nüüd ka president Dmitri Medvedjev. Hind - 700 dollarit (üle 8000 krooni).

Möödunud aastal käis Putin Tuulas visiidis. Rahva lemmik võttis randmelt 6 000 dollarilise (ca 72 000 krooni) Blancpaini kella ning kinkis selle temaga kohtunud lihtsale lukksepale mälestuseks.

Üsna varsti märgati peaministri käel Patek Philippe Perpetual Calendar kella, mille hind on 60 000 dollarit ( umbes 700 000 krooni).

Seega pole Vene peaminister raskete aegade kiuste kaotanud stiilitunnet riiete ja aksessuaaride osas.

Olgu mainitud, et kui Suurbritannia tänane peaminister David Cameron julges ilmuda ühele konverentsile, kus arutati muuhulgas ka eelarve puudujäägi vähendamist, seljas ligi 54 000 kroonine ülikond, pidid tema PR tegelased väga tõsiselt vaeva nägema, et mehe mainet valijate silmis siluda. Rahvast üritati rahustada faktiga, et Cameroni abikaasa kannab Marks & Spenceri kaubamajast ostetud kleiti, mis maksab kõigest 1200 krooni.