"Rääkisin ministrile meie probleemidest ja mulle tundus, et võime loota riigipoolsele toetusele meie kogukonna loomiseks," ütles Suija.

Sotsiaalminister Taavi Rõivas ütles sügava puudega laste perede muresid kommenteerides, et on Eesti Ekspressis oma loo rääkinud peredega suhelnud ning kohtumise kokku leppinud.

"Artiklis toodud viie pere juhtumid on erinevad ja see näitab, et teenused, mida riik ja kohalikud omavalitsused iga konkreetse inimese aitamiseks saavad osutada, on väga erinevad," kommenteeris Rõivas Delfile tänases Eesti Ekspressis ilmunud lugu, kus sügava puudega last kasvatavad vanemad rääkisid, et neil on emotsionaalselt ja rahaliselt väga raske ning ootavad riigilt rohkem tuge.

Minister on enda sõnul suhelnud peredega ja nendega kohtumise kokku leppinud. "Näiliselt on viiel artiklis toodud perekonnal samad mured, kuid tegelikult on erinevad. Igale perele tuleb leida sobiv lahendus - on vanemaid, kes soovivad intervallhooldust, osa olid mures selle pärast, mis saab lapsest siis, kui ta on täisealine," leiab Rõivas.