“Minu valdkonnas on vaja jõulisemalt edasi tegutseda, eriti Rootsis. Kõpitsemine on nüüd tehtud, aeg on hakata efektiivsuse tõstmiseks mahla välja pigistama. Göran Bronneri tööriistakast on rikkalikum kui minu oma,” kiitis Raasuke järeltulijat.

Raasukesele pakuti töid grupi sees, kuid ta ütles neist ära ja valis puhkamise. “Kiiret mul kuhugi ei ole,” ütles Raasuke. “Pank hoolitseb minu eest väga hästi.”

Ta sõlmis rootslastega kokkuleppe, et ei tohi pooleteise aasta jooksul ilma nende loata üheski konkureerivas ettevõttes tööle asuda.

Raasukese sõnul ei õpetanud Rootsis töötamine talle kõige rohkem mitte niivõrd rootslaste, vaid eestlaste kohta. “Kes me oleme, kust me tuleme, milline on meie koht maailmas.”

Ta ütles, et plaanis juba Rootsi tööle minnes, et ei jää sinna igaveseks, vaid piirdub paari-kolme aastaga. “Ma ei ostnud isegi elamist siia, vaid üürisin,” märkis ta.

Raasukese lahkumine on osa Wolfi kabinetiremondist. Kõva ärinaisena tuntud, kuid viimastel aastatel siseauditit juhtinud taanlanna Birgitte Bonnesen hakkab kureerima Balti-ärisid, sealhulgas Eestit.

Seni Balti-operatsioonide eest vastutanud Håkan Berg viiakse üle riskijuhiks. Bergi tuntakse teflonmehena, kes oskab suurepäraselt suhteid luua ja hoida ning igasugustest raskustest läbi minna. Huvitaval kombel oli ka tema varem siseauditi pealik – seda ajal, kui panka kamandas Jan Lidén. Lidén kaotas koha majanduskriisi ajal, paljuski seoses suurte kaotustega Baltimaades.

Senine riskijuht Göran Bronner – hea huumorimeelega ja lobeda suhtlusega mees, kes ütles kevadel, et peab üheks suuremaks ohuks Rootsi kinnisvaramulli lõhkemist – saab Raasukese asemel finantsdirektoriks.

Järgmine eestlasi huvitav personalimuutus toimub mõne kuu pärast, kui pensionile läheb Ukraina ja Venemaa äride pealik Annika Wijkström. Tema kohale edutatakse Helo Meigas.

Ukraina ongi eest Eesti pankuritele tõotatud maa – sealset SEB haru juhib Ahti Asmann, EBRD kontorit aga Andre Küüsvek.

Raasuke töötas Hansapangas ja selle üle võtnud Swedbankis kokku 17 aastat, olles sellega tõeline dinosaurus. Kuid ta pole siiski pikima staažiga juht – veelgi kauem on grupis töötanud grupi IT-lahenduste direktor Aivo Adamson.
Helo Meigas siirdub Ukrainasse.  (Ardo Kaljuvee / Epl)