Soome keeles Kirjastus Moreeni (Liustikusete) ilmutab soomekeelses tõlkes Andrei Hvostovi “Sillamäe passiooni” (tõlkija Sanna Immanen - toim.). Kirjastus Sammakko (Konn) aga avaldab Tiit Aleksejevi ristisõdade ainelise romaani “Palveränd”.

Surve reforminaistele Rootsi suursaadik Jan Palmstierna lobistab keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannust ja riigikogu majanduskomisjķoni juhtivat Kaja Kallast. Rootslane hoiatab, et taastuvenergia toetuste kärpimine kõigutaks Rootsi investorite usku Eestis äri ajamisse.

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste noorteturniiril veerandfinaali jõudnud Anett Kontaveitiga juhtus Austraalias nõnda, et tenniseliidu president Urmas Sõõrumaa andis andekale tennisistile mõeldud akrediteeringu hoopis Austraalias elavale rikkale raudteeärimehele Alar Urmile. Akrediteering on luba, millega meie noor tenniselootus oleks saanud võistluste territooriumil ringi liikuda ja valitud partneritega mängu harjutada.

USA huvi USA saatkonna poliitika- ja majandusosakond tundis hiljuti huvi, kui palju on Eestis ja eriti Tallinnas vene õppekeelega üldhariduskoole. Haridusministeerium vastas: 2012/2013. õppeaastal on 85 üldhariduskooli põhikirjas või põhimääruses ühe õppekeelena sätestatud vene keel. Tallinna linnas tegutsevatest üldhariduskoolidest on 28 kooli põhikirjas või põhimääruses ühe õppekeelena sätestatud vene keel.

Eestlastest euroametnikud vahetavad Eesti juhilube usinalt Belgia omade vastu. Belgia load kehtivad elu lõpuni ning keegi ei nõua sult mõne aasta järel tervisetõendite ja lubade uuendamist.

Edgar Savisaare ja Alexander Kofkini poolt Eesti prokuratuuriga peetud võitluses osales Zürichi advokaadifirma Walder Wyss, mis on Šveitsi juhtivaid õigusabi pakkujaid.

Hinnad tõusevad ka Brüsselis. Alates 1998. aastast maksis tass kohvi europarlamendis 70 senti, käesoleva aasta algul tõusis hind 1 eurole. Euroopa Liidu Nõukogus maksab tass kohvi 61 sendi asemel 65 senti.