Põlised rahvaliitlased räägivad, et Ene Tomberg tormas Rahvaliidust sotside rüppe, sest tema ammune unistus on saada sotsiaalministriks. Kas see soov hiljuti seitsmekümneseks saanud daamil ka täitub?

Facebooki lehekülje “Ülikooli raamatupood ja kirjastus peavad jääma” looja ja haldaja on siseministeeriumi sisejulgeoleku valdkonna nõunik Jaanus ­Rankla. Seega on alma mater’i siseasjast saanud Eesti sisejulgeoleku küsimus.

Räägitakse, et noorte seas väga populaarse rõivakaupluse New Yorker kaamerad on suunatud proovikabiinidesse. Proovikabiinide vastas laes olevat kaamerad, mida on ka peeglist näha. Kas noori tütarlapsi, kes on selle kaupluseketi sihtgrupp, vahivad lahti riietumas keskeale lähenevad turvamehed? Vuih!

Akadeemiline remark
EE nr 21 “Sahinad ja hüüded” mainib Tartu ülikooli ­kantsleri Andres Liinati intervjuud “Ülikool loobub raamatupoest” 26. mai Tartu Postimehes, mille kohaselt justkui kahjumis ülikooli kirjastust ootaks ees sulgemine. TÜ Kirjastuse direktor ­Vaiko Tigane kirjutab meile, et tegu on “kahetsusväärse infomüraga kantsleri ja Postimehe reporteri vahelises kommunikatsioonis, mis heidab varju kirjastuse mainele ja tõi endaga kaasa meie klientide imestunud päringud. Kinnitan, et kuuldused ülikooli kirjastuse surmast on tugevasti liialdatud. Nimelt ei ole OÜ Tartu Ülikooli Kirjastus olnud kordagi kahjumis ega planeeri seda ka nähtavas tulevikus.”