Objektiivide vahetamine on imelihtne, klõks ja valmis. Usun ,et isegi inimesel, kes kaameratega kokku pole puutunud ,pole kasutusjuhendit vaja. Küll aga nõudis väikest jõupingutust lisavälgu eemaldamine.

Olenemata sellest, et kaamera kere on väike, on Samsung NX10-l on erakordselt suur, väikse energiatarbe ja suurema kontrastsusuhtega. 3.0 tolline AMOLED ekraan on palju kvaliteetsem kui LCD. Ekraanilt näeb pilte isegi ereda päikesevalguse käes.Mind üllatas, et kaamera tabab ära ,kui kasutaja kaamera näo juurde tõstab, et läbi pildinäidiku vaadata - nimelt lülitub energiasäästlik ekraan siis ootereziimile.

Kaamera aku peab suhteliselt kaua vastu. Alles pärast tervet päeva kadreerimist , ehk siis mitut sadat pilti, sai kolmest akupulgast kaks. Kui aku on täis laetud, mis võtab oma paar tunnikest aega, muutub punane tuluke roheliseks, andes sellega märku, et aku on jälle töökorras.
Samsung NX10 sobib oma erinevate võimalustega nii algajatele kui ka professionaalidele, kuna kaamerale on salvestatud erinevaid arukaid funktsioone. Smart auto leidis peaaegu alati õige reziimi ja NX10 pakub ka võimalust kõik ise käsitsi paika panna.

Mudelil on 14,6 megapiksline APS-C tüüpi CMOS  andur, mistõttu jäävad pildid väga teravad.

Mõistmatuks jäi siiski, mille pärast need failid nii nilbelt suured peavad olema - nimelt teeb kaamera väga suuri faile (srw). Nende konvertimiseks tõmbasin alla Samsung raw konverteri, millel õnnestus mu väike läptop mitmeid kordi kinni jooksutada.

Samsung raw konverteriga saab lisaks konvertimisele ka pilte töödelda, muuta värvust, valge tasakaalu, kontrasti ja teha veel palju muud kuid kahjuks pärast 40 päeva muutub see programm kliendile tasuliseks.

Väga suur pluss selle kaamera juures on, et sellega saab filmida. Peale pildistamise saab ka koduvideosid teha, suurepärane! Filmipildi kvaliteet on samamoodi 5+, heli, mitte nii väga.

Samsungi värskeimat mudelit testis Diana Järv, Kopli Kunstigümnaasiumi meediaeriala õpilane