Majapooltel on sarnased projektid, võrdne tubade arv (avatud köögiga elutuba + 3 magamistuba+saun+garderoob+mitu sanruumi). Suurema majaosa saunakompleksis asub ka bassein, millest omakorda pääs iluaeda.

*Maja üüritakse hinnaga 75 tuhat krooni kuus

Idüll vanavanemate vaimus

1999. aastal valminud hoone on nii mõõtmetelt kui tubade arvult üpris mastaapne. Ilmselt on mõeldud, et siia mahuks kenasti ära üks suurem pere või muidu hõimlased. Säästuaja rikkurite kommuun? Võime aimata 20. sajandi alguse Heimat-stiilile viitavat idüllilisuse taotlust, kõrget katust ning sümmeetriat. Siiski "reedavad" moodsad ajad end 1990ndatele tüüpilise viimistlusega, aga ka suurte garaažidega. No öelge mulle, miks majades on autol sageli suurem "tuba" kui lapsel? Kas see näitab "pereliikmete" tegelikku tähtsust?

Maja asub kesklinna läheduses, ent ometi suhteliselt rahulikus naabruses. Elamine on hubane ning traditsionalistlik vormikeel peaks inimestele elupaigas ju tegelikult meeldima. Korruseid ühendab lai keerdtrepp, kaminaid on suisa neli, lisaks tavalistele saunadele ning duširuumidele leiab hoonest aurusauna ning basseini. Piparkoogilikku maailma sobitub imehästi ka looklevate rajakeste, oja ning lehtlaga aed.
Maja tugevuseks on seega stilistiline terviklikkus, avarus, tubade ning erinevate mugavuste paljusus. Miinuseks hind, mitte väga soliidne kant (15 500 000 eest tahaks enamat) ja tänaseks juba aegununa näiv arhitektuurikeel.

Karin Paulus

Kes on Raivo Tamm (38)?

GILD Bankers hindas 2008 aasta seisuga T.R. Tamme Auto väärtuseks 394 miljonit krooni. Firma omanikeks on Raivo Tamm (40%) ja tema isa Toomas Tamm (60%)

Tammedel on viimasel ajal ärid viltu vedanud: 2006 aastal sõlmisid nad Kiviõli Keemiatööstuse müügilepingu, mis pidi sisse tooma kolm miljardit krooni. Nüüd on aga ostjafirma pankrotis...

Lisaks süüdistab maksuamet Tammede firmat maksupettuses. Västriku 4 majal asub keelumärge kinnisasja käsutamise keelamiseks Eesti Vabariigi kasuks.