Ekraan on peaaegu sama hea kui iPhone'il. Pleierit juhtides saab pöidlaga sellel toksides ilusti hakkama. Ainus paha viga on see, et ekraaniklaviatuuri ning enamiku pisemate menüüjaotuste valimiseks tuleb kasutada hilbakat pliiatsit.

Pleier pakub kuulamislusti täie raha eest. Heli on üsna puhas ning muusikanimestike koostamise võimalused piisavad - muu hulgas saad kasutada automaatseid loendeid konkreetse aasta muusikast, sagedamini või harvemini kuulatud lugudest või ära märgitud paladest.

Komplektis olevad kõrvaklapid on tavapäraselt kesised ning telefoni kõlargi pole suurem asi. Õnneks saab vabakäeseadmega ühendada korralikud kõrvaklapid.
Operatsioonisüsteemina kasutab aparaat UIQ 3 liidesega Symbiani versiooni 9.1 - seega toimib pleier väga hea nutitelefonina kõige selle juurde kuuluvaga. Protsessorgi on sama kui P1i nutitelefonil. Kasutajamälu on 160 megabaiti ning sellele lisandub 8 gigabaiti meediafailide mälu. Mälukaardi pesa telefonil puudub.

Telefoni mõõtmed ja kaal on igati taskupärased. 119grammine seade on iPod Classicust õige veidi kitsam, aga muidu peaaegu sama mõõtu.

Aparaadi tagaküljel asub 3megapiksline kaamera, mis saab pildistamisega vajadusel kahte LED-välku kasutades kenasti hakkama. Telefoni tarkvara sisaldab ka pildiredaktori, millega saab lihtsamaid muutmistöid teha: seada heledust ja kontrastsust, lõigata pilte ning kasutada värviefekte.

Arvutiga ühendub telefon probleemideta (ainult tulemüür ja McAfee viirustõrje tuleb esmakordsel tarkvara paigaldamisel välja lülitada, muidu ei suuda arvuti telefoniga ühendust tekitada). Failide ülekanne toimub mõnusalt kiiresti - mälu kirjutasin muusikat täis paarikümne minutiga.

Telefoni aku väärib samuti kiidusõnu: mul pidas see vastu järjest neli ööpäeva, pleierit kuulasin selle ajaga neli-viis tundi. Sony Ericssoni väitel peaks aku suutma lasta muusikal kõlada järjest kuni 27 tundi.