Keegi 22-aastane nooruk tungis Kauhajoki kooli täna kella 11-paiku.

Musta riietunud tulistaja tabati kella 12 paiku. Politsei evakueerib õpilasi, keda väidetavalt oli hoones paarisaja ringis, teatab SL Õhtuleht.

Aamulehe teatel on GSM-võrk antud piirkonnas blokeeritud, seetõttu ei ole vanemad oma lastega ühendust saanud. Väljaande väitel on pinnale kerkinud juba mitu videopihtimust keskkonnas YouTube, millel kahtlustatakse seost Kauhajokis toimuvate sündmustega. Vaata üht pilti siit

Aamulehti on pannud üles nii videod kui fotod väidetavast tulistajast.

Aamulehti teatel õnnestus politseil laskja kinni võtta ja tema relv konfiskeerida. Küll ei ole võimudel veel andmeid ohvrite arvu kohta.

Õpilased on koolist evakueeritud. Ühe majas viibinud tüdruku sõnul puhkes koolis hüsteeria.

19:05 Soome siseminister Anne Holmlund teatas, et Kauhajoe koolitulistamises hukkunute arv on tõusnud üheteistkümneni.

17:07 Üks tulistamise ajal koolis viibinud naisõpilastest rääkis Aamulehtile, et õpilased nutsid hüsteeriliselt koolipõrandal ja valistes üleüldine kaos.

16:49 Aamulehtile öeldi Tampere Ülikooli Haiglast, et lähitunnid on kriitilised näitamaks, kas raskelt vigastatud koolitulistaja Martti Juhani Saari jääb ellu.

16:35 Tampere Ülikooli Haiglas viibiva koolitulistaja peas on suur haav ning tema seisund on raske Lisaks on samas haiglas raskes seisundis tulistamise käigus samuti pähe haavata saanud naine, teatab Iltalehti.

16:12 Välisminister Urmas Paet avaldas kaastunnet Soome välisministrile Alexander Stubbile seoses täna Soome lääneosas Lõuna-Pohjanmaa maakonnas Kauhajoel toimunud traagilise ja kogu ühiskonda sügavalt vapustanud koolitulistamisega, kus esialgsetel andmetel hukkus 9 inimest.

„Palun võtta vastu minu ja kogu Eesti rahva sügav kaastunne hukkunute lähedastele ning kõigile Soome inimestele, keda toimunud tragöödia puudutab," ütles välisminister Urmas Paet

16:06 Iltalehti on rääkinud õpilastega, kes Saarit tundsid. Nende sõnul oli tulistaja küll vaikne, kuid täiesti tavaline noormees paljude seas.

15:32 Aamulehti teatel esines siseminister Anne Holmlund avaldusega, et 22-aastane koolitulistaja oli politsei vaateväljas juba eile. Politsei poole olevat pöördutud seoses laskja poolt YouTube`i üles laetud videomaterjaliga.
Saarit üle kuulanud komissari sõnul ei ilmenud ülekuulamisel ei asjaolusid, mille põhjal oleks Saarilt pidanud relva ära võtma või tema relvaloa tühistama.

15:17 Iltalehti teatab, et Kauhajoki kooli tulistaja on väga kriitilises seisundis. Peaarst Matti Lehto sõnul on mees teadvuseta ja tema vere tase on väga madal.

14:56 iltalehti väitel on kahtlusaluse nimi Martti Juhani Saari ja tegu on 1986. aastal sündinud kõrgema tehnikakooli teise kursuse õpilasega.

14:14 Koolitulistamises hukkus esialgsetel andmetel üheksa inimest. Eelmisel novembril Jokelas toimunud koolitulistamises oli ohvreid kaheksa.

13:50 BBC teatel kandis noormees kooli tungides suusamaski ja automaatrelva, mis oli peidetud musta kotti.

13:47 Juba poolteist tundi on tulnud vastakaid teateid tulistaja saatuse kohta. Nüüd avaldas Tampere Ülikooli haiglasse (TAYS) peaarst Matti Lehto YLE-le, et Soomes Kauhajoki teeninduskoolis õpilasi tulistanud 22-aastane mees tuuakse nende haiglasse.

Haigla peaarst Matti Lehto ütles YLE uudistele, et raskelt vigastatud mees tuuakse haiglasse kiirabiautoga.

13:40 Eesti Päevaleht vahendab, et politsei otsib koolist pommi. Väidevalt on koolis süüdatud mitu tulepesa ning arvestades kogu ettevõtmise mastaapsust, võib kahtlustada, et koolitulistaja ei tegutsenud üksinda.

13:30 Kauhajoki linnapea Antti Rantakokko kinnitas Reutersile, et koolis tulistamise korraldanud nooruk võttis endalt ise elu. Koolimajas viibis rünnaku hetkel umbes 150 inimest. Direktori sõnul astus mees klassi sisse, kus oli umbes 20 inimest, ja avas tule.

13:17 Aamulehti teatel on Kauhajoel palju surnuid, keda hetkel koolist välja toimetatakse. Lisaks on kümned inimesed haavatud.

12:46 Kauhajoki koolis tulistamise korraldanud nooruk on Aamulehti teatel haavatud, kuid nii Yle kui Iltalehti andmetel lasi tulistaja end maha.