Millal kasutada stabilisaatorit? 
Kui olete kindla käega pildistaja, siis on stabilisaator abiks nõrga valgusega tingimustes (õhtuvalgus, toavalgustus välguta võtteks). Heades valgustingimustes stabilisaatorit vaja ei ole. Kasutamisel tuleb kindlasti arvestada, et stabilisaatori töösolek kulutab märkimisväärselt digikaamera akut – seega, kui valgustingimused on head, võiks alati stabilisaatori kaameral välja lülitada.
Peegelkaamera ja objektiivide kasutajatele julgen öelda, et stabilisaatorist on suur abi vaid siis, kui pildistada staatilisi objekte.
Liikumist pildistades stabilisaatorist väga suurt kasu ei ole. Liikumise jäädvustamiseks peab olema piisavalt valgust ja säriaja kiirust. Loomulikult on metsloomi pildistades võimalik kasutada nn kaasavedamistehnikat, kuid liiga hämaras valguses jääte teravast pildist ikkagi ilma.
Stabilisaatori eelis tuleb kõige ehedamalt esile kohtades, kus ei ole võimalik statiivi kasutada ning valgust on normaaloludes terava foto saamiseks vähe. Tundub uskumatuna, kuid ühel hetkel harjute käe pealt jäädvustama vanalinna vaateid 1/15 säriajaga ning metsas talletate teravalt põdrapulli 400 mm teleobjektiiviga, mis annab teile kiireimaks säriajaks 1/30 sekundit…
Mitmed tippfotograafid lülitavad stabilisaatori korralikes valgustingimustes välja, sest kui nõrkades valgustingimustes annab stabilisaator uskumatult terava pildijoonise, siis hea valgusega töötab stabilisaator natukene optilise kvaliteedi arvelt.
Objektiividesse ehitatud stabilisaatorid teevad oma tööd suurepäraselt – eriti hästi ilmneb see pikemate teleobjektiivide puhul. Tõsine fotohuviline ja eriti looduspiltnik jõuab varem või hiljem stabilisaatoriga objektiivini ning kui see korra on proovitud, siis tagasiteed enam ei ole. Pildistamine varahommikuses rabaudus või loojuva päikesega on hoopis nauditavam, kui ei pea kaasas vedama rasket statiivi. Loomulikult maksate selle lõbu eest viiekordse statiivi hinna, kuid võite kindel olla, et esimene korralik võte õhtuhämaruses tukkuvast kassikakust või hiiri jahtivast rebasekutsikast pühib selle kiiresti meelest.