Kogu oma pesakond kokku ja mine vaata, kuidas sügis rabas võimust võtab. Ära lase end häirida tinahallist taevast, vaid võta loodusesse kaasa seljakott proviandiga ja soojad riided. Tunne, kuidas jalutuskäigul rabas hea kerge tunne hinge poeb. Looduse värvid üllatavad oma varjundirohkusega, hommikuti on põõsad uduloori mähitud ja eemalt kostab lahkuvate lindude häälitusi. Kas pole lummav?

Asjaolu, et lõkketegemisega tuleb metsas tublisti vaeva näha, ei ärrita enam põrmugi. Kogume kokku kuuse alumisi kuivi oksi. Koer kargleb rõõmsalt haukudes lõkkematerjali tassivate laste ümber. Talle tundub see ilmselgelt toreda puuokste sikutamise mänguna. Kui tuli juba põleb, viska lõkkesse suur puuront, millest saab grillimiseks vajaminevad hõõguvad söed.

Lõkketuli soojendab ja paneb põsed õhetama. Seljakotist otsime välja äsja mullast tõmmatud kartulid, mida fooliumisse mähituna lõkke serva küpsema saab sättida. Kõige tähtsam on muidugi kuum kakao­jook või hoopis puljong, mis täidab ka kõhtu. Turgutavalt mõjub tee, millele on lisatud ingverit.

Ja tegelikult polegi tähtis, kas rabaservast ka korvi midagi õnnestus korjata. Emotsioon sügisvärvides loodusest on nii võimas, et toimib tükk aega tõhusa antidepressandina sügis- ja masumasenduse vastu.