Mida vastaksite Tallinna veebi kontseptsiooni ja otsinguloogika tegijana selle kriitikutele?

Uus ongi uus ja võibolla esmapilgul harjumatu. Uues veebis on realiseeritud 2 olulist printsiipi:

1. kasutaja peab saama valida talle sobiva otsingu, sest inimeste harjumused ja oskused otsingute tegemiseks on erinevad

1.1 kui ma teadvustan endale selle, mida ma otsin, siis on võimalik see “Mida” otsingu alt lastemängust tuttavat printsiipi “mis ei ole loom, taim, kivi” kasutades leida vahelehti alla laadimata. Busside sõiduplaanid näiteks: Otsin Mida > (valin) Transport > Bussid.

Näidet samasuguse otsingu realisatsioonist ei ole raske leida: http://www.ibm.com/sandbox/homepage/version-a/ (vaata ülamenüüd).

1.2 “Kellena” võimaldab enda eelnevat profileerimist ja kiiret jõudmist konkreetsele profiilile suunatud teabeni

1.3 “Struktuurist“ — olemasoleva juhtimistruktuuri graafiline visualiseerimine ja sellest otsingu võimaldamine

1.4 kaardikiht

1.5 üldine otsingumootor ja

1.6 “Teenindusbüroo” neile, kes mis iganes põhjusel ei soovi ise otsida ja tahaksid saada abi

Pluss, “Minu Tallinn” järjehoidjate ja linnaga suhtlemise protsessi või dokumentide liikumise jälgimiseks

2. “vahe” kasutaja ja tema otsitava dokumendi/info/teenuse vahel peab olema maksimaalselt lühike. Linnakodanikule suunatud veebi kasutaja ei otsi lehekülge vaid konkreetset infot (dokumenti, teenust, uudist jne)

Tehnilise teostuse ja visuaali kohta küsige riigihanke võitjalt SpinTekilt. Neil on pädevaid programmeerijad ja ka kujunduse tellisid nemad allhanke korras.

Kuidas kommenteeriksite fakti, et olite aastail 2001-2001 seotud Tallinna uue kodulehekülje tellimisega ja nüüd olete tegijate poole peal?

Küsimuses on faktiviga. Ma olin kaasatud linna moodustatud töögruppi ja pakkumiskutse kirjutamisprotsessi. Pakkumiskutse dokumendis kirjeldatakse ära see, mille peale riigihange tehakse. Ehk on vaja analüüsi ja uusi ideid.

Asja visualiseerimiseks ehk abiks üks töödokument kindlast ajahetkest: http://www.eprojekt.ee/tallinn/t_2/index.html Pakkumiskutse on detailne dokument ja seda kirjutasid kokku 4 inimest (mina, Mihkel Uukkivi, Sten Viljus ja Janno Kauts).

Töögruppi kaasati eri etappidel väga palju inimesi. Selle dokumendi adekvaatsust kontrolliti ka hanke käigus pakkujatega läbirääkimisi pidades. Pakkujateks olid Webmedia, StruktuurMedia ja SpinTek.