Eestis pakub klientidele akustilise laine tehnoloogiat Fitvibe Siluett Stuudio, kuhu seadsimegi sammud, et imelisest uuest tselluliidiravist natukene rohkem teada saada. Protseduure tutvustab Galina Sepp, kelle sõnul on akustilist lainet (ehk akustilist lööklainet) meditsiinimaailmas kasutatud neerukivide lagundamiseks ning lihaste- ja liigestevalu leevendamiseks juba aastaid. Arstid, kes protseduure läbi viisid, märkasid peagi, et see mõjus ka tselluliidile. Kui seda nähtust lähemalt uurima hakati, leiti, et akustiline laine aitab pinguldada sidekudet, parandab verevarustust ja ka kollageeni tootmist. Lõpptulemuseks oli silmanähtavalt siledam, elastsem ja trimmis nahk.

Protseduur ise algab tselluliidi taseme väljaselgitamisega spetsiaalse Cellmeetri abil. Olenevalt kehapiirkonnast võib probleem varieeruda ning lähtuvalt tselluliidi staadiumist määratakse igale kliendile individuaalne ravi. Ravi võib teha kõikidele kehaosadele: tuharatele, reitele, käsivartele ja kõhule.

Asetanud mind mugavalt lamama lülitas Galina tööle aparaadi Shockmaster 500 ning töötles kahjustatud piirkonda spetsiaalse otsikuga, millele oli määritud kontaktgeeli. Püstolilaadne otsik tekitabki akustilisi laineid (impulss, mis genereerub 1–5 korda sekundis, tugevus kasvab maksimumini paari millisekundi jooksul, seejärel väheneb aeglaselt). Sellisel moel mitte­fokuseeritud akustilised lained läbivad kudesid alates paarist millimeetrist kuni kaheksa sentimeetrini, lülitades sisse peened biokeemilised rasvu lõhustuvad mehhanismid nahaaluses koes.

Pärast 30 minutit „püstoliga rasvarakkude tulistamist” määritakse töödeldud piirkondadele spetsiaalset tselluliidigeeli, mis täiendab hooldust ning aitab lõhustatud rasvarakkudest organismis lahti saada. Klaasike vett ja seejärel suunatakse mind Fitvibe’i vibratsioonitreeningule. Uuringud näitavad, et selline eri meetodite – akustilise lööklainega tselluliidirakkude töötlemine ja seejärel spetsiaalse treeningprogrammi kombineerimine tõhustab ja kiirendab tunduvalt tselluliidist lahti­saamist.

Protseduuri lõppedes on kehas mõnus surin nagu tavaliselt pärast trenni. Imelikul kombel annab see tunda aga sellistes kohtades, mis tavaliselt mugavalt kontoritoolil istuvad. Hinges tunnen vaikset rahulolu, sest see pole ju muud kui tselluliit, mis vaikselt kaob.

Kellele sobib akustilise lainega tehtav tselluliidihooldus?

Kuna tegu on naha pinnal tehtava protseduuriga, sobib see kõikidele naistele. Akustilise lainega on võimalik mõjutada kehakontuure ka nendes piirkondades (sangad, tuharad, käsivarred), mida on väga raske söömise või trennitegemisega vormida.

Kaua tuleks protseduuri jaoks aega varuda?

Akustilise lainega rasvarakkude töötlemine kestab umbes 30 minutit ja hilisem probleempiirkondade treenimine Fitvibe’i vibratsioonilaual umbes 15 minutit. Koos riietumise ja ettevalmistusajaga tuleks protseduuriks arvestada üks tund.

Kui kaua läheb aega protseduurist taastumiseks?

Mitte rohkem kui riietumisele. Pärast protseduuri võite kohe asuda oma tavaliste toimetuste juurde.

Kas see on valus?

Inimeste tundlikkus on erinev, aga kuna masinaga antava akustilise laine tugevus on reguleeritav, siis üldjuhul ei tunne protseduuri ajal ei valu ega muid ebameeldivaid aistinguid.

Kui kiiresti võib näha tulemusi?

See oleneb sellest, kui palju on tselluliiti. Esimesi tulemusi 1.–2. staadiumi tselluliidi puhul saab näha juba pärast 2.–3. seanssi ning 3.–4. staadiumi puhul pärast 6. seanssi.

Korduma kippuvad küsimused

 

Fitvibe Siluett Stuudio

Marienthali keskus, Mustamäe tee 16
E–L 8–20
tel 619 1401 e-post info@fitvibesiluett.ee
www.fitvibesiluett.ee

Eripakkumine! Kõikidele maikuu jooksul tselluliidihooldusele registreerujatele tasuta toitumisnõustamine.

Helista ja registreeru juba täna!