Ülisuure ajuga ning kärbunud jäsemetega Qjmg84 on pettunud, et laulupeol osales esinejate ja publikuna nii vähe rahvast. "Eestlasi on ju vähemalt miljon. Mida need ülejäänud seitse- või kaheksasada tuhat tegid? Ja miks peeti pidu ainult ühel laululaval? Tingimata tuleb järgmiseks peoks ehitada veel kolm samasugust lava, mis koos praegusega asetseksid ruudukujuliselt. Publik asuks ringikujuliste ridadena nende keskel."

Qjmg84 arvates ei kõlvanud kusagile ka ETV toodetud laulupeoülekande kvaliteet. "Olin ühenduses galaktikatevahelise seirekeskusega ja nende andmetel muutus ülekande signaal juba kusagil Neptuuni ja Uraani orbiitide vahel nii nõrgaks, et ekraanid üksnes virvendasid."

Qjmg84 sõber Yhgfu ühelt Orioni tähesüsteemis asuvalt planeedilt ei varja samuti oma nördimust. "See oli viletsaim laulupidu, mida ma siinpool Linnuteed olen läinud!" pahandab ta, tehes hulgaliselt etteheiteid repertuaari suhtes. "Teil planeedil Maa on vändatud väga meisterlik ja tõetruu sari elust maailmaruumis "Star Trek". Miks selle soundtrack'i laulupeo kavva ei võetud? Või David Bowie "Kosmoseodüsseiat"? Repertuaaris valitses täielik kolkamentaliteet."

Yhgfu arvates võis laulupidu üldise koorilaulu taseme poolest isegi rahuldav olla, kuid Universumi ühtsustunnet see ei suurendanud. "Ma ei näinud oma kohalt mitte midagi peale eesistuva vanaeide laia tagumiku!" pahandab rotist natuke suurem, londi ümber sini-must-valget linti kandnud peokülaline. "Kui läksin turvamehe juurde ja palusin endale kohta esireas, vastati mulle külmalt: "Pole ette nähtud!""

Yhgfu sõnul viskas üks pidu jälginud laps teda kokkukägardatud jäätisepaberiga. "Kuulutan oma koduplaneedil teie laulupeotraditsiooni ja UNESCO vaimse ja suulise pärandi nimekirja kohta halba sõnumit!" lubab Yhgfu.

Kõige rohkem šokeeris tulnukaid aga ebamaiselt kileda häälega kultuuriministri Laine Jänese ilmumine kõnetooli peo lõpetamisel. "Laine Jänes on tuumakoletis, kes ähvardab tervet Universumi!" hoiatab Yhgfu.

Pikemat aega Päikesesüsteemi lähistel galaktikatevahelises plasmajaamas navigeerinud jd8932rgc on arvamust avaldades oma kaaslastest märksa leebem. "Andke aega atra seada!"

manitseb ta radikaalseid laulupeo hukkamõistjaid teistest tsivilisatsioonidest. "Elu planeedil Maa on ju vaid paar miljardit aastat vana. Kindlasti arenevad siin kord välja eestlastest mõõtmatult kõrgemad eluvormid, kelle laulupeod panevad hardusest õhkama ka Universumi rafineerituima maitsega koorilaulugurmaanid.