Progetto 25zero1 on Itaalia disainifirma, mille loominguna on sündinud mitmed hästi ja uuenduslikul moel kujundatud lambid. Näiteks PupaLamp, mida peab süütamiseks silitama, või siis Mr.Wax, mis põlemisel muutub läbipaistvaks ja muudab mustreid.

Viimati Progetto 25zero1i stuudios valminud lamp, nimega Elica, lülitub sisse, kui puhuda selle küljes paiknevale tiivikule. See on ka ainus võimalus lampi sisse/välja lülitada, kuna ühtegi nuppu sellel pole. Elica helendab pimeduses õrnalt ega väidetavalt sega magamist.

2350 krooni maksev laualamp on varustatud ka säästupirniga, mille eluiga on 15 000 tundi. Elica saab osta www.elicalamp.com.

Foto: elica.jpg

Autor: Progetto 25zero1

 

Pikem jõulurõõm

Jõulud on kohe-kohe käes ja just nüüd teevad kauplused veel viimaseid päevi oma rekordmüüke enne suurte soodustuste kuu saabumist. Enamik meist lippab mööda poode ja üritab meeleheitlikult teha kiireid jõuluoste.

Üks lahendus selles hulluses on kingid varakult e-poest tellida. Nii saab hoida kokku aega, leida originaalseid kingitusi ja säilitada nii mõnegi närviraku. Selle aasta  jõulukinkide online-ostud on juba läbi, kuid varuge häid ideid järgmiseks aastaks.

Tutvustan kahte asja, mis vaatavad jõulutraditsioonidele läbi huumoriprisma.

90 krooni WC-paberi rulli eest on kallivõitu, kuid solutions.comi veebipoes müüdav tualettpaber pole tavaline. Sellel on kujutatud jõuluvanasid, põhjapõtru, lumememmesid ja kuuski. Suurepärane kingitus sõbrale, kellel on hea naljasoon.

Kui jõulukinke on liiga palju ja nad ei taha enam kuuse alla ära mahtuda, siis tasub kaaluda "tagurpidi kuuse" ostmist. Hammacher.comi veebipoes saab 7200 krooni eest soetada kunstkuuse, mille latv on kinnitatav põranda külge. Komplektis ka elektriküünlad.

 

Fotod: paber_1.jpg ja paber_2.jp

Autor: solutions.com

 

Foto: kuusk.jpg

Autor: hammacher.com

Stiilne toasoojendaja

Itaalia 20aastase kogemusega radiaatoritootja Tubor on toonud  turule uue tootesarja, mis on tipptase nii tehnoloogia kui ka disaini poolest. Sarja nimi on T&D ehk Technology & Design, sarja tooted on kujundatud eri disainistuudiotes üle maailma.

Minimalistlik disain on saanud viimasel paaril aastal tehnika kujundamisel väga populaarseks. Ei mingeid liigseid nuppe ega keerulisi lahendusi! Rootsi disainifirma NO PICNIC kujundas Tuborile radiaatori ONE, mis on sellise trendi ehe näide. Selle välispind on tegelikult peegel, millesse on integreeritud kell. Tagumisel küljel on taustavalgustus, mis lisab tootele veel valgusti funktsiooni. Futuristlik ONE soojendab tuba vee või elektriga.

Itaalia disainerite Carlo Magnoli ja Jacco Bregonje loodud radiaator nimega 26" on samuti minimalistlik. Pealegi on küttekeha väga õhuke ega meenuta kuidagi tavapärast radiaatorit.

Maailmakuulus disainer Ron Arad kujundas radiaatori Arabesque, mis meenutab tavalist toasoojendajat, kuid on samas üsna eksklusiivne ja omapärane. Arabesque on valmistatud terastorust, mis moodustab seinas hulga kaheksaid.

 

Fotod: radikas.pdf, radikas_1.jpg, radikas_2.jpg ja radikas_3.jpg

Autor: Tubor

 

Tõeliselt keskkonnasäätlik auto

Venturi on üle kahekümne aasta teinud sportautosid, kuid viimastel aastatel on firma spetsialiseerunud keskkonnasäästlike liikumisvahendite arendamisele. Paar aastat on müügil olnud esimene elektrienergial töötav sportauto Venturi Fetish ning väheste päikese- ja elektrienergial töötavate hübriidide hulka kuuluv Venturi Astrolab. Viimane on jõudnud ka masstootmiseni.

Nüüd esitleb Venturi uut imelast, Venturi Eclecticut, mis peale päikese- ja elektrienergia kasutab ka tuulejõudu. Lisaks alternatiivsetele energiaallikatele on autol õige omapärane disain. Lahtine kabiin muudab auto väga õhuliseks, kuid seab ka piirangud selle kasutamiseks karmimas kliimas

Firma kavatseb toota esimesed 200 autot järgmise aasta suveks. Auto käibemaksuta hinnaks saab 375 000 krooni.   

 

Fotod: venturi_1.jpg ja venturi_2.jpg

Autor: Venturi

 

Ussinahast rattad

Olen juba ammu mõelnud sellele, miks peavad autode kummid musta värvi olema. Disaini vallas on viimaste aastate jooksul purustatud mitmeid traditsioone. Nüüd on järg jõudnud ka rehvideni. Esialgu küll vaid jalgrattakummideni, kuid loodetavasti jõuab see trend ka autorehvide tootjateni.

USA firma SweekskinZ toodab nelja eri mustriga jalgrattakumme, mis helendavad pimedas. Selliste rattakummide eest pole küll 500 kroonist kahju!

 

Fotod: ratas_1.jpg ja ratas_2.jpg

Autor: SweekskinZ