19. augustil kurtis Ekspress, et Draamateatri esine -valgusfoor on jalakäijale 104 sekundit punane, 16 sekundit roheline. Möödus vaid nädal, ja nüüd peab rohelist kõigest minutikese ootama. Võib-olla peaks liikluse korraldajatele oma ajalehe asutama, et neile teada anda, mis õues toimub?

KESKERAKOND SOOSIS OMASID

Tallinna linn andis Harjumäel asuva "Savisaare" kohviku rendile omadele jopedele eriti odavalt. Kuurent on alla kahe euro ruutmeetri kohta. Kohvikut majandab firma Parklinn Grupp, mida juhivad Svetlana Moiseenko ja Juri Saharov. Mõlemad figureerivad Keskerakonna annetajate nimekirjas. Saharov astus paar kuud enne firma asutamist Keskerakonna ridadesse.

PLIKA OTSIS KOGEMATA PORNOT

Ühes Lääne-Virumaa rahvaraamatukogus otsis väike tüdruk internetist "Baby Borni" nukku. Kuna plika ei teadnud, kuidas nuku nime kirjutada, toksis ta otsingumootorisse sõnad nii, nagu ta neid kuulis: "Beibi porn". Raamatukoguhoidja jõudis õnneks õigel ajal jaole ja tüdruk ei saanud moraalset traumat.

MART LUIK HELLO! EDUSSE EI USKUNUD

Postimees käivitab hilissügisel Hispaania päritolu meelelahutusajakirja Hello! välja andmise. Vastutav väljaandja Mart Luik kiitis, et Hello! toob vaprate ja ilusate maailma lugejale kätte.

Veel mõni aasta tagasi konkureerivat Ajakirjade Kirjastust juhtides hoiatas Luik, et Hello! ei pruugi Eesti turul läbi lüüa. Ta rääkis usutluses Best-Marketingile: "Kui võrrelda välismaiseid tulijaid meie kodumaiste tugevate ja pikaajaliste brändidega, siis kaldun arvama, et uued tulijad ei ole väga edukad. Kroonika on eestlaste jaoks ikka oluliselt rohkem top-of-mind bränd kui Hello. [-] Kesk-Eestis ei pruugi mõni võõrkehana mõjuv välismaine kaubamärk üldse kandepinda leida. Lõpuks otsustab siiski kohalik tarbija ja numbrid kõnelevad ise enda eest. Rahvusvahelise nimega ajakiri ei ole siinsel reklaamiturul mingi garantii, et läbi lüüa."

NAABRI ASEMEL KAUGEM KOOSTÖÖ

Ekspressi eelmine number teatas, et kommunaalpoliitikud peatasid Põltsamaa Ühisgümnaasiumi liitmise kohaliku ametikooliga. Kuna ühe kandi koolide koostööst ei saanud asja, alustab ühisgümnaasium IT ja majanduse õpetamise alal koostööd hoopis 60 km kaugemal asuva Tartu Kutsehariduskeskusega. Tartlaste abiga õpivad Põltsamaa lapsed programmeerimist, masinprojekteerimist, arvutigraafikat, arvutite riistvara ja selle diagnostikat, aga ka erialast matemaatikat, füüsikat ning inglise keelt.

MUKID TEGUTSEVAD TAAS

Veebikommentaaride lugejad on pannud tähele, et taasiseseisvumispäeva paiku alustasid taas aktiivset tegevust keskerakondlikud munitsipaalkommentaatorid ehk mukid. Mõne aasta eest kõiki tüüdanud mukid vajusid pärast mulluseid kohalikke valimisi varjusurma, kuid ühes Edgar Savisaare aktiviseerumisega asusid taas kommentaariume risustama. Kas on saabunud uus kolmadik sulas või püüab mõni noor ja auahne broiler korrata linnaosavanema asetäitjaks tõusnud legendaarse veebikommentaatori Priit Kutseri karjääri?

VILDAKAS PUUVILJAPOLIITIKA

Ekspressi toimetuse kõrval asub CoMarket, kus mingil põhjusel valitsevad rohelise letis pahatihti toored puuviljad ja roiskuvad aedviljad. Kas see on CoMarketi strateegia, et ise osta odavalt peaaegu kõlbmatut kaupa ja siis üritada seda enda poes maha müüa?