Kasv - eelmisel aastal oli talongidest elatuvaid inimesid ligi 26,5 miljonit - tuleb peamiselt avaliku huvi suurenemisest programmi vastu, ning sellest, et endistelt paberkupongidelt mindi üle elektroonilistele deebetkaarditele, mille riik kord kuus "täidab".

Kõige olulisemaks teguriks peetakse siiski USA majanduse rasket seisu, mis end inimestele pangalaenu all olevate majade äravõtmise, töökaotuste  ning hinnatõusu näol suhteliselt äkki nähtavaks tegi.

Majakaotusest on USA-s kujunenud majanduslanguse sümbol, kuid juba nüüd seisavad ameeriklased vastamisi probleemiga, kuidas toit lauale muretseda.

Michigani osariigis on sealse tööstuse kokkukukkumise tõttu juba aastaid täbar seis. Nüüd käib juba iga kaheksas osariigi elanik toidutalongide järjekorras seismas, seda on kaks korda rohkem kui aastal 2000.

Lisaks Michiganile on vajadus kasvu toidutalongide järele suurenenud veel 40s osariigis. Kuues osariigis s.h. Floridas, Marylandis ja Arizonas on talongide kasutajate arv kasvanu aastaga kümne protsendi võrra.