Igale seansile eelneb pooletunnine loeng erinevate filmikriitikute - teoreetikute poolt. Prantsuse uut lainet ja selle loojate loomingut analüüsivad Ilmar Raag, Jaak Kilmi, Tiina Lokk, Rein Pakk, Marek Tamm ja Lauri Kärk.

Jean-Luc Godardilt näidatakse tema meistriteost “Hull Pierrot” ja autobiograafiat “JLG-JLG”, kus vanameister vaatleb enda rolli filmiajaloos ja lahkab filmitööstuse ning filmikunsti interaktsiooni.

Francois Truffaut’i loomingust on võimalik vaadata filmi “Naine Kõrvalmajast” Gerard Depardieu ja Fanny Ardantiga ning menufilmi “Jules ja Jim”.

Eric Rohmeri varasemast loomingust on filminädalal esindatud romantiline draama “Claire’i põlv” ja “Talvelugu”. Linastub ka Louis Malle’i lapsepõlvemälestustel põhinev film “Hüvasti lapsed”, mis võitis 1987. aastal Veneetsia filmifestivalil Kuldlõvi.

FOTONÄITUS: Fotograaf Laura Kallasvee avas eile kohvikus Moskva oma esimese isikunäituse „Planeedid ja dieedid".

Kohviku teisel korrusel on väljas kümme ulmelist portreefotot tehiskaunitaridest. “Orgaaniliste osade vahetamise käigus kunstlikega on igaühel neist kaduma läinud ka tükike hinge. Nad on rikkunud seadust ning määratud elama kohta väljaspool aega ja ruumi,” tutvustas autor oma kangelannasid.

Tehiskaunitaride fotosid täiendavad ka Tristan Priimägi kirjutatud tekstid.

LOENG: Eesti Arhitektuurimuuseumis Rotermanni soolalaos toimuva Ameerika näituse “Roadside Architecture” raames peab näituse autor USA pop-kultuuri uurija ja fotograaf John Margolies muuseumis loengu “Unistuste paleed”, milles käsitleb USA kinoarhitektuuri.

Paljud kunagi elegantsed kinod on enamasti tühjaks jäänud, suured kobarkinod on traditsioonilised kinod välja suretanud. Margolies räägib nostalgiliselt kunagistest stiilsetest kinohoonetest, meenutades aegu, mil pidulikes kostüümides daamid ja härrad ärevalt kassasabades seisid, saamaks osa liikuvate piltide glamuurist. Loeng toimub11. veebruaril kell 15.00, sissepääs muuseumipiletiga.

HELSINGI: Tretjakovi galerii ja Helsingi kunstimuuseum kirjutasid möödunud nädalal Moskvas alla koostöölepingule. Lepingu kohaselt jõuab aastatel 2007 – 2011 Helsingisse viis Tretjakovi galerii kogusid tutvustavat väljapanekut, muuhulgas ka ikoone, peredvižnikute teoseid ja Vene kunstnike impressionismist mõjustatud töid.

TASUTA NETIALBUM: Kunstnik ja muusik Andres Lõo andis välja sooloprojekti Ars Intel esimese albumi “Monitor”.           &nbs p;                           &n bsp;            &nbs p;                           &n bsp;         

“Aasta-paari jooksul kogunenud materjalist miksisin kogumiku, milles peegeldub minu huvi äärmuseni erinevate stiilide sulami ja helieksperimendi vastu. “Monitor” on järg projektile “Tühi ruum”, performance’i rühmituse Metabor transtsendentaalsetele häppeningidele, Kiwaga asutatud Unestapjale ning kõikvõimalikele koostöödele paljude eesti muusikutega – nende seas Luarvik Luarvik, loomulikult ühe käivitava mootorina. “Monitor” on kommentaar 20. sajandile,” kirjeldas Lõo.

Albumi saab alla laadida aadressilt http://www.looming.org/arsintel.

EDETABEL: Pärast pausi on Raadio 2 eetris taas Eesti albumimüügi edetabel, mis pandud kokku suuremate plaadipoodide müügitulemuste põhjal. Igal lau­päeval kell 13 saab ülevaate nädala jooksul edetabelites toimunust. Eesti albumimüügi top 10 (kodu- ja välismaalt) pannakse kokku suuremate poo­dide müügiandmete põhjal ja R2 top 20 raadiokuulajate poolt internetis hääletatud tulemuste põhjal.