“Pihta hakkab raamat nende Hispaanias hulkumiste lugudega, mis eelmise

aasta Kohvris ilmusid. Aga jõuab ta tasapisi inimeste portreedeni. Need on kõik mulle armsad inimesed. Üks saksa anarhistitüdruk Granadast, Sancho, narkar ja tapja. Genesise esimene trummar Chris, kes elab nüüd Andaluusias ja kasvatab lambaid. Tiibeti lama Geshe Tega, keda peetakse kui turistipeibutist ühes mägikloostris. Eesti Mees, kes Hispaanias jalgrattaga surma eest ära sõidab. Eesti kunstitudeng Gert, kes juba aasta Hispaania hipikülades hängib. Ja tuttavad hollandlased,

kirjanik Mariet ja kunstnik Jaap, kes tegid oma aastast tuuri Euroopas ja olid hiljuti Eestis. Neid inimesi ma trehvasin ja nendega plära ajasin ja sest kirjutasingi,” selgitas Sauter Areenile.

NÄITUS: Berliini Kommunikatsioonimuuseumis avatakse 28. jaanuaril Euroopa Liidu kaheksa uue liikmesriigi disaini väljapanek. Vormidisainerite kõrval esindavad Eestit esimest korda sellisel ülevaatenäitusel ka graafilised disainerid ja raamatukujundajad. Eraldi stend on tüpograafiast, seal eksponeeritakse Tõnu Soo juba klassikaks muutunud kirjakompositsioonide kõrval ka noorema põlvkonna (näiteks Priidu Zilmeri, Mart Andersoni ja Kristjan Jagomäe) kirjatüüpe. Vastavalt Kommunikatsioonimuuseumi profiilile on väljas on ka Eesti postmargid aastatest 1991-2005. Näitus jääb aadressil Leipziger Str. 16, 10117 Berlin-Mitte avatuks 6. märtsini.

JOHN PEEL: BBC Radio 1 tegi teatavaks saatejuhid, kes võtavad üle legendaarsest raadiotegelasest John Peelist tühjaks jäänud saatetunnid.

Peeli saadete asemel läheb 1. veebruarist eetrisse programm One Music, mida veavad korda mööda briti urban-muusika aktivist Ras Kwame, varem Radio 1 rocki saadetes tegutsenud Huw Stephens ning pärast Peeli surma teda asendanud Rob Da Bank. Kavas endiselt “mitmekülgne, etteaimamatu ja mittekommertslik uus muusika”.

METAL: Reedel 21. jaanuaril annab klubis Rock Café kontserdi Rootsi death metali legend Entombed. Täna enda stiili death’n’rolliks nimetavad müristajad esinevad Hard Rock Clubi kolmandal sünnipäeval, koos Eesti Manatarki ja Human Groundiga.

Nädal hiljem astuvad Rock Café lavale hinnatud metal-märgi Nuclear Blast ansamblid Mnemic ja Raunchy Taanist. Neid soojendab Tallinna grupp Recycle Bin.

MATUS: Reggae-tähe Bob Marley maised jäänused, mis puhkavad Jamaica mullas, kaevatakse välja ja maetakse ümber tema “spirituaalsesse puhkepaika” Etioopiasse. Ümbermatmise kuupäev pole veel teada, aga see peaks toimuma pärast järgmisel kuul toimuvat Marley sünniaastapäeva tähistamist Etioopias.

Kuigi Marley sündis Jamaical, soovib tema lesk Rita Marley ümbermatmist Shashemenesse Addis Ababa lähedale rastafaride elupaika, sest Marley oli pühendunud rastafari usu järgija.

Teated ümbermatmisest on Jamaical tekitanud vastuolusid. Kuigi Marley lesk teatas, et Etioopia on Marley “spirituaalsene puhkepaik”, väidab Marley-uurija ja reggae-aktivist Roger Steffens, et legendaarne muusik ei avaldanud eluajal mingit soovi, et ta Etioopiasse maetaks.