„See oli minu jaoks huvitav otsus. Aga miks sa arvad, et nädalalaht on aeglane? See mõte, mis sinna kokku pannakse, peab olema lihtsalt piisavalt operatiivne, seda tuleb ette valmistada ja küpsetada ja tabada nädal aega," ütles Luts.

Kui saatejuht püüdis uurida, mis tulevasele peatoimetajale Eesti Ekspressi juures närvidele on käinud ja mida ta nüüd peatoimetajana korrigeerima hakkab, ütles Luts, et räägib parem sellest, mis talle meeldib. „Mulle meeldib alati Areeni lugeda ja vaadata, millega seekord välja tullakse. Aga öelda seda, mis mulle ei meeldi - siis ma peaksin teadma näiteks vastust, kuidas teha ajalehte, ajakirja, raadiot või telekanalit niimoodi, et ükskõik mis ajahetkel sa selle avad, ükskõik millises olukorras, millises tujus, ükskõik millise kohta pealt - see kõik, mis sealt tuleb, sulle kohe meeldib. Räägitakse sind puudutaval teemal, seda teeb  sulle vastuvõetav inimene, ja ta küsitleb just seda eksperti, või kommenteerib see inimene, kes on kõige pädevam selles. Tead sa sellist ideaalset olukorda?" vastas Luts.

Janek Lutsu liikumine Kuku raadio peatoimetaja koha pealt Eesti Ekspressi peatoimetaja koha peale on saanud tohutu tähelepanu osaliseks, ka stuudios ümbritsesid teda telekaamerad. Ainuüksi täna tuleb Lutsul anda vähemalt neli intervjuud, sealhulgas ka õhtustes telesaadetes. Filippov uuris, miks see sündmus Lutsu arvates nii oluline on.

„Jääksin siiski tagasihoidlikuks, ma arvan, et mina ei puutu siin nii oluliselt asjasse kui see, et Kuku raadio on Eesti tegutsevatest eraraadiokanalitest kõige vanem; Eesti Ekspress on Eesti kõige vanem nädalaleht. Mõlemad on väga mõjusad ja väga selgelt oma kuulajaskonna-lugejaskonnaga väljaanded," ütles Luts.

Eesti Ekspressi kolimisega pole Lutsul enda sõnul ühtki hirmu. „Ma pole kunagi ühtki asja teinud elus sellepärast, et kardaksin seda. Praegu paneb mind tegutsema ainult see, et see lihtsalt tundub mulle huvitav. Ja kui ma Eestis ajakirjandusele pole käega löönud, siis 8 aastat Kuku raadios ja, ma loodan, et vähemalt 3 aastat Ekspressis - et see on edasiminek. Teised inimesed, teine väljaanne - teistmoodi. Kuigi me kõik saame kokku jälle seal kurikuulsas internetis," sõnas Luts.

Kuku raadio tulevikust rääkides, taustaks uus kultuuriminister Rein Lang, ütles Luts, et loodab Kuku raadiot pikka aega painanud olukorra paranemist ringhäälingupoliitika arengu käigus. „Vandenõuteooriad võib otsida - äkki sellel, et Kuku raadio ei ole saanud kogu oma tegutsemise aja jooksul, mida saab järgmine aasta 20, üleriigilist levi -  on mingi vandenõuteooria taga. Aga siit tagant leiab ka palju lihtsamaid ja võib-olla ka labasemaid vastuseid. Need on seotud majandusega, korporatiivsusega jne. Meedium ise on jäetud suhteliselt unarusse, seda pole lihtsalt peetud oluliseks."

5. maist, kui Luts Ekspressi tuleb, ei asu tema Kuku raadio kabinetis uus peatoimetaja tööle. Vähemalt kohe mitte. Kas läbirääkised veel käivad? „Jah, aga on mingi muu alternatiiv. Peab tulema keegi," jäi Luts salapäraselt lakooniliseks.

Ühe Kuku raadio töötaja sõnul on inimene, kellega praegu läbirääkimisi peetakse, "väga tore inimene, kelle tuleku üle oleksid Kukus kõik õnnelikud".

Eesti Ekspress ja Kuku raadio on olnud pikalt seotud, kasvõi läbi asutaja või Magneedi ja Keskpäevatunni saadete.