Kuid teatud faktid ja kokkusattumused paljastavad, et mõlema Leedus väga laia kõlapinnaga kuriteo toimepanijad on tõenäoliselt samad, meie ajakirjanduses juba tuntuks saanud Eestist pärit palgamõrvarid.

„Morkevičiuse juhtumi uurimine liigub surnud punktist edasi siis, kui Iirimaalt toimetatakse Leetu kurikuulus Eestist pärit mõrtsukas Imre Arakas,“ ütles mitteametlikult üks tuntud Leedu kriminalist.

Leedu läbi aegade üks auhinnatumaid ja kuulsamaid segavõitluskunstide meistreid Remigijus Morkevičius, kes oli tuntud oma löökide ja kiirete nokautide poolest, lasti maha peaaegu neli aastat tagasi – 2016. aasta 21. detsembril umbes kella 20 paiku. Mõrv toimus Baltų prospekt 31 maja juures, kus 34aastane ohver elas.
On imelik, et kuriteo toimepanemiseks valiti pühade-eelne aeg – vaid mõni päev enne jõululaupäeva. Sel detsembriõhtul saatis Morkevičius pärast trenni legendaarses Kaunase Titan Clubis oma elukaaslasele Raimondale sõnumi, kus teatas, et on teel koju. Maja juurde jõudes lukustas bushido vabavõitleja oma tagasihoidliku sõiduauto ukse ja liikus aeglasel sammul trepikoja poole.