Koos Jaanusega on kohtu all Ranko (25), keda süüdistatakse selles, et 2008.aasta aprillis omandas ta koos Jaanusega 1,7 kilo GHB-d. Arvestades, et kohtupraktikas loetakse GHB suureks koguseks 20grammi, võib oletada, et tegemist oli müügiks mõeldud ainega.

Mõlemad süüdistatavad viibivad vahi all alates selle aasta aprillist ja süüdimõistmisel ähvardab neid kuni 15-aastane vangistus.

Prokuröri sõnul on tegemist üsna haruldase juhtumiga, kuna GHB vahetuid valmistajaid kuigi tihti ei tabata, enamasti saadakse kätte hulgimüüjaid.

Ekspressi ajakirjanik Tiina Jõgeda kirjutas korgijoogi mõjust ja noorte  naiste juhtumistest  2006. aastal artikli "Surm tantsupõrandal"

Kuidas veel kutsutakse?

Geebekas, kork, korgijook, laks

Kuidas välja näeb?

Värvusetu ja läbipaistev, mõnikord siirupitaoline vedelik.
Pidudel müüakse sageli GHB-d korgitäite kaupa.

Kuidas tarbitakse?

Juuakse.
Mõju algab 10 minuti kuni tunni pärast ja kestab 2-3 tundi. Jääknähud võivad kesta kuni 10 tundi.
Miks tarvitatakse?

Kasutaja tunneb ennast purjus, umbes nagu alkoholi juues. Ollakse energiline, õnnelik ja jutukas. Paljudel suureneb seksuaalenergia.

Miks on kahjulik?

* GHB-d ostes ei saa kontrollida selle puhtust ja kangust. Ebapuhas narkootikum sisaldab sageli leelist ja tekitab suus söövituskahjustusi.
* Liiga kange GHB tekitab pettekujutelmi, teadvuse hägunemist, iiveldust, krampe ja hingamishäireid.
* Väga sageli juuakse GHB-d kogemata liiga palju. See tekitab tõsiseid kõrvalnähtusid, nagu unehäired, uimasus, peavalu, mälukaotus, ja ajab oksele. Kasutaja võib kaotada kontrolli oma lihaste üle ning ka teadvuse.
* Peale mõju lahtumist jääb kasutaja sageli paariks tunniks magama ning ärgates võib tal olla suuri raskusi selle meenutamisega, mis juhtus enne GHB võtmist ja selle mõju ajal
* On olnud juhuseid, kus inimesele on GHB-d joodetud vastu tema tahtmist, et teda seksuaalselt ära kasutada

Kuidas kasutajat ära tunda?

* tundub purjus, kuid ei lõhna alkoholi järele
* rahulolutunne
* itsitab, on jutukas
* suurenenud puudutuste tundlikkus
* lihaste lõtvus