Gert Jensen
(57) sponseeris USA ekspresidendi
Bill Clintoni
Eesti-visiiti samas reas koos selliste kohalike ärituusadega nagu
Aadu Luukas
,
Jaan Männik
ja
Oliver Kruuda
. “Ma olin viie suurima toetaja hulgas,” kinnitab taanlane, jättes täpse rahanumbri siiski enda teada.

Eestlannaga abielus ning viimased kaks ja pool aastat siin äri ajanud Jensen toetas Clintoni maaletoomist oma sõnul mitte ärilistel, vaid ideelistel kaalutlustel. “Ma imetlen isiklikult president Clintonit ja tema tööd väga,” tunnistab suursponsor, kes juhib Eesti üht suurimat ja kiiremini kasvavat autotranspordifirmat EKV AS, mille laevastikku kuulub üle 100 veomasina.

Kõrvaltvaatajale paistis, et Jensen oli otsustanud esmaspäeval oma rahapaigutusest maksimumi võtta. Rangelt tumedatesse pintsakutesse kängitsetud ärieliidi hulgas torkas heledapäine taanlane silma lumivalges Ladina-Ameerika diktaatoriunivormi meenutava lõikega kostüümis, mida ehtisid kuldsed õlakud.

Selgub, et tegemist on hinnalise Versace kostüümiga, milliseid Jensen eranditult kannab. “Kõik minu riided alates aluspesust ja sokkidest kuni kingadeni on Versacelt. Ostan need Pariisist ja Londonist,” jagab jõukas moegurmaan lahkelt selgitusi.

Võidu oma peremehe kostüümiga säras samal ajal Sakala keskuse ees sama tooni üheksameetrine Lincoln Town Car, mille eest Jensen maksis aasta alguses 1,5 miljonit krooni. Limusiini juht lubas lahkelt teistegi tippärimeeste ja diplomaatide sohvritel sõiduki salongi piiluda.

Pealinna nooblim maanteelaev torkab silma selle poolest, et omanik lasi selle lakke panna peegli, mille sees on värvi muutvad valgusdioodid, mis tekitavad pimedas mulje, nagu sõidetaks lahtise taeva all. Et peremees austab Versace loomingut, leiavad autos tulevikus koha ka tema portselan ja padjad. Veel tänavu kavatseb Jensen limusiiniga reisida Taani ja Prantsusmaale.

Pärast Clintoni 22 minutit kestnud kõne lõppu oli Jensen esimene ja üks aktiivsemaid küsijaid ning vestles ekspresidendiga hiljem ka silmast silma. Vanalinnastuudio valges saalis õhtusöögil istus tänavu kuni 80 miljoni krooniseks ennustatava käibega firma juht otse üliriigi ekspresidendi külje all koos miljardifirmade bossidega – ühel käel Eesti Telekomi juhatuse esimees Jaan Männik, teisel käel Pakterminali nõukogu esimees Aadu Luukas.

34 000kroonise osavõtumaksuga õhtusöögi ajaks oli Jensen saali tahaotsa korraldanud kohad ka oma abikaasale ja tütrele. Ehkki proua haigestumise tõttu võttis aasta ühest elitaarsemast seltskonnaüritusest osa hoopis ärimehe ämm, sai tema tütar, seitsmeaastane Karina võimaluse Clintonile kniksu teha ja lillebukett üle anda.

Peale terve õhtu maja ees peremeest oodanud luksusauto kavatseb värvikas miljonär muretseda veel neli limusiini, mis teeksid temast Eesti suurima luksusautode omaniku. Uhke autoarmaada kavatseb ta panna raha teenima – ärikundede sõidutamiseks tellitakse juurde kolm musta ning vähem range maitsega isikutele laenutamiseks üks valge pikk auto.

Jensen ise eitab, et ekstsentriline käitumine vippide seltsis oli lihtsalt reklaamitrikk. Samas pole ta oma varanduse loetlemisel liigsest tagasihoidlikkusest rikutud. Peale tööstusliku kinnisvara Lagedil ja Maardus kuulub talle tema oma sõnul Tallinna parim korter Narva maanteel. Kokku viis miljonit krooni maksnud kodus on näiteks kraanid ja mõned mööblidetailid valmistatud 24karaadisest kullast ning ainuüksi video- ja telerisüsteem maksis 700 000 krooni.

Peale eksklusiivse kodu Tallinnas kuulub Jensenile märkimisväärne hulk kinnisvara Taanis ja suurepärane korter Londonis, mille aknast avaneb vaade Thames’i jõele. Just Londonis eelistab ta veeta suure osa oma ajast väljaspool Eestit.