“Lollid olime, tegime suure vea,” tunnistab mees. “Aga nemad käitusid nagu kurjategijad.”

“Meie”, keda Vitali rumaluses süüdistab, on ta ise ja tema vanaema Aleksandra (86). Rohkem kui kümme aastat tagasi nõustus vanaema selle korteri fiktiivse müügitehinguga ehk sisuliselt tasuta loovutama, et Vitalit võla küüsist päästa. Hilisemas kohtuvaidluste rägastikus jäi aga lõpuks peale “nende” – korteri "ostnud"  Roman Zarandia ja tolle sõbra Nugzar Kekeišvili tahe.

2008. aastast on korter viimati nimetatu abikaasa Jana Kekeišvili nimel. Tänavu mais jõustunud kohtuotsus kuulutaski, et Aleksandra peab korterist lahkuma. Ning just nüüd, kolmapäeva hommikul kell 10 on kohtutäitur Risto Sepp lubanud kohal olla. Aleksandra on aegsasti sõbranna juurde läinud, Vitali osas on aga olukord intrigeeriv – seesama maikuine kohtuotsus määras, et tema väljatõstmiseks peaks korteri uus omanik uuesti kohtusse pöörduma.

Koputus, mida oodatakse, kõlab kell 10:12. Siseneb kõhetu noormees, esitleb ennast ja teatab, et Aleksandra ning temaga koos olevad isikud peavad korterist lahkuma. Nüüd lahvatab vimm, mida Vitali on seni varjata suutnud.


Loe täismahus artiklit Eesti Ekspressi tasulisest versioonist
Loe täismahus artiklit Eesti Ekspressi tasulisest versioonist