25. aprillist 1. maini toimuva ürituse eesmärk on raputada inimesed rutiinist lahti ja panna mõtlema televiisori rolli üle oma elus.

Varasematel aastatel on Adbustersi aktivistid korraldanud telekavabal nädalal erinevaid aktsioone kampaaniatest telekalõhkumisteni välja. Tänavune kõige kuumem idee on TV-B-Gone (pildil) - võtmehoidja-telepult, mis suudab iga televiisori välja lülitada. See on mõeldud kasutamiseks ennekõike avalikes ruumides, näiteks baarides, lennujaamades ja kontorites. Toodet saab 13 dollari eest tellida leheküljelt https://secure.adbusters.org/orders/tvbgone/.

SHAKESPEARE: Laupäeval, 23. aprillil tähistab geniaalse poeedi William Shakespeare’i sünnilinn Stratford-upon-Avon oma kõige tuntuma värsisepa sünnipäeva. Tegelikku sünnidaatumit küll teada ei ole, kuid vähemalt on see tema ristimise kuupäevaks. Esimene ülestähendus selle pidustuse läbiviimisest pärineb aastast 1769. Peoga kaasnevad paraad ja pidusöök. Paraadile pannakse selga kostüüm, eelistatavalt Shakespeare’i-aegne, aga sobivad ka rahvariided või akadeemilised rõivad. Paraad suundub Püha Trinity kiriku juurde, kus kuulsa kirjaniku hauale pannakse lilli ning peetakse alati kaks kõnet geeniuse kustumatu sära auks. Päev päädib teatrietendusega Kuninglikus Shakespeare’i teatris. Shakespeare sünnipäeva tähistatakse traditsiooniliselt alati laupäeval.

PLAADIFIRMA: 12. aprillil avas kodulehe www.nailboard.org metalile spetsialiseerunud plaadifirma  Nailboard Records, mis on hyper.recordsi tütarfirma.

Plaadifirma esimene väljaanne oli Metsatölli "Hiiekoda".

“Eraldi metalleibel sai tehtud hyper.records`i alla mitmel põhjusel, tähtsaim

neist see, et klientidel oleks lihtsam oma lemmikuid leida. Loomulikult on siin mängus plaadifirma juhtide muusikaline maitse, aga ennekõike peab bänd sobima plaadifirma suunitlusega. Eestis tegutseb hetkel kõvasti üle poolesaja raskemuusikakollektiivi ja et Eestis pole metal plaadifirmat pikalt eksisteerinud, siis esialgu on meil valikuvõimalus väga suur,” kommenteeris label manager Ahto-Lembit Lehtmets.

Firma järgmised väljaanded, Human Ground`i ja East Trading Wang`i albumid, näevad ilmavalgust 2. mail. Pedigree albumi ilmumiskuupäevaks on hetkel seatud mai lõpp, nende vahele jäävad veel Tharaphita ja Musta Missa albumid.

Juuni alguses on plaanis välja anda veel Loitsu "Ei kahetse midagi" ja Manatarga "Viimanegi veri".

DISAIN: Eesti Kunstiakadeemia tootedisaini üliõpilane Riho Tiivel võitis rahvusvahelisel disainikonkursil ReAL 13 - Eating Anywhere peapreemia.
Võistluse idee oli leida uusi võimalusi alumiiniumi taaskasutamiseks tingimusel, et väljapakutavad tooted on lähedalt seotud toiduga.
Konkursil osalesid 30 riigi 395 disainerit. Peaauhinna pälvinud Riho Tiiveli töö idee oli pakendamise ja kasutamise sümbioos.
Spoon Container (pildil) on ühekordne lusikas mille varres asub toiduga täidetud pesa. Selline lahendus võimaldab pakendada ühekordseid annuseid väga erinevat toiduainet väga erinevate situatsioonide tarbeks - näiteks võib lusikakomplekt sisaldada siirupit, moosi või lahustuvat kohvi lennuki einekomplektis, lahingsõduri varustuses või hoopis täpselt annustatud ravimeid lastele.
Žürii hinnangul on võidutöö taga just toote väga lai kasutusvõimaluste ampluaa, toote selgus ja kasutamise lihtsus, tulemuseks toote ja pakendi vaheline perfektne süntees.