Lippmaa tõi saates mitu näidet sellest, kuidas tegelikult on kliima soojenemine bluff ning tegelikult toimub hoopis jahenemine:

*IPCC avaldas pildi ookeanide pinna kihi energia sisaldusest, mis on järjest jahenenud

*Põhjapoolkeral jäämassi dünaamikat jälgides on näha, et see on praegu suurem kui 2005. ja möödunud aastal.

*Viimase 150 aastaga on maailmas temperatuur tõusnud umbes pool kraadi. IPCC ennustused omandavad sellise struktuuri, mis suudab ennustada ainult tõusu. Kui ennustused oleks õiged, peaks meil olema kraad või kaks soojem kui 30 aastat tag

jne.

Valdur Lahtveele tundus, et nii tema kui härra Lippmaa lähtuvad samadest andmetest, kuid tulevad erinevatele järeldustele. "Kusjuures Lippmaa teeb oma järeldused ise, " lisas ta. 

Lahtvee sõnul lähtub tema 400 kliimaeksperdist, kelle tööd vaatavad üle 3000 teadlast üle maailma ning nemad on jõudnud ühtedele ja samadele järeldustele.

Kliimamuutused on tsüklilised ning Lahtvee väitel on väga selge trend, et atmosfääri muutumise trend on süsinikdioksiidi hulga muutumisega väga olulises seoses.

Lahtvee tunnistas, et inimtegevuse osa CO2 lisandumisel on küll marginaalne, kuid lisas, et on ülimalt tõenöoline, et just see osa võib Maa kliima tasakaalupunktist välja viia.

Talle iseloomulikult kinnitas Lippmaa kinnitas oma väiteid  mitme saatesse kaasa võetud dokumendiga ning ütles, et IPCC ennustused on läbi kukkunud.

Vaildus lõppes punktis, kus Lippmaal oli veel mõndagi öelda. Paraku seadis saateaeg debatile omad piirid.