Narvas tegutsev tuurakasvataja ja toitlustusettevõtja Anatoli Podvolotski tõi pealinna kaasa piraka tuurakala ja paar purki silmude ning kalamarjaga. Restoranist Kärme Küülik leidsime korraliku puusütega köetava ahju, kus kohapealsete kokkadega tuurast šašlõkk ja steigid valmis teha. Aastavahetuse pidulaual on Narva kandis kalaroad enamasti aukohal. Omavalmistatud napsudest rääkimata.
TuurašašlõkkVaja läheb

1,5kilone tuurakala filee
150 ml kuiva valget veini
50 ml taimeõli
pool sidrunit
300 g paprikat
500 g tomatit
tsipake jahvatatud musta pipart
sorts soolast sojakastet

Valmistamiseks

puhastada kala nahast ja ogadest, milleks pane tuur paariks minutiks tulikuuma vette, seejärel õnnestub tuurale iseloomulik lima ja luukilbid tuuranahalt maha kaapida. Eemalda kala sisikond ja loputa.

Sega veinist, õlist, sidrunist pigistatud mahlast, mustast piprast ja sojakastmest marinaad ja hoia tuuratükke selles 2 tundi. Lõika tomatid ja paprika kalaga sarnase suurusega tükkideks ja lüki need vaheldumisi varrastesse. Grilli või küpseta tuurašašlõkk tulisel puusöel igast küljest. Serveeri koos pestokasmega.PestokasteVaja läheb

2 peotäit värsket basiilikut
3 sl seedrimänniseemneid
3 küüslauguküünt
1,5 dl oliiviõli (extra virgin)
3 sl riivitud parmesani juustu
musta pipart

Valmistamiseks

rösti seedriseemned pannil kuni kuldse tooni saamiseni. Surista rebitud basiilik, rohmakalt tükeldatud küüslauk, seedriseemned ja oliiviõli saumikseriga ühtlaseks massiks. Sega juurde riivitud parmesan ja maitsesta musta pipraga.TuurasteikTuurasteigi valmistamisel jäta kalal nahk eemaldamata. Hõlpsam on kasutada tuurafileed ja lõigata tuurafileest sobivad 2 cm paksused ristlõigud. Marineeri samas kastmes ja küpseta puusütega ahjus kuni 20 minutit. Küpsemisaeg sõltub ahjust ja jälgida tuleb hoolikalt nagu õrna kala puhul ikka.