10.10.2008, 00:00
Eestit esindab Nais-saatan
Käesoleva aasta Eesti meister, baarmen Heinar Õispuu valmistub maailmameistrivõistlusteks. Eesti esinduskokteili valmimistamist jälgis Aivar Hanson.
Heinar Õispuu peab oma töökohta Lounge 8 kohaks, kust
igaüks peaks leidma endale meelepärase joogi. Habras tütarlaps
alkoholivaba tervisejoogi, tugev meesterahvas tummise
pealelõunajoogi.
Eri vanusegruppidest
rääkimata.
Euroopa moe järgi on ka meil riburada
lounge’e hakanud tekkima. Lounge’i jook on kokteil.
Lounge’is käiakse suhtlemas. Nii nagu on igav üksluine
suhtlemine, on samamoodi igav lürpida neidsamu kokteile.
Trendikas lounge’i-külastaja joogikaardist väga ei
huvitu, vaid laseb baarmenil valmistada midagi spetsiaalselt oma maitsele.
Tasemel lounge’i teenindajad ei kivistu seepeale külalist suu ammuli
jõllitama, vaid täidavad soovi naerulsui. Sellest, mis klaasi sai,
jätkub juttu kauemaks.
Lounge 8 baarmenid tegid käesoleva
aasta Eesti meistrivõistlustel üsna puhta töö. Nende
käest võib küsida küll. Näiteks jooki nimega
She-Devil, millega Heinar Õispuu käesolevatel päevadel esindab
Eestit maailmameistrivõistlustel Puerto Ricos.
Kaunistuse
tõttu on kokteil intrigeerivale nimele lisaks samaväärselt
intrigeeriva välimusega.
Igaüks, kes jooki esmakordselt
maitseb, on esimese sõõmuga kindlasti eriliselt ettevaatlik.
Mis saatan see nii leebe maitsega on? See küsimus jõuab
just tekkida, kui roheline pipar asub tegutsema, nii nagu pipar keele peal
peabki. Järelmaitse saab pikk ja pisut õhetav, aga väga
meeldiv. Maasikast on tehtud kergelt piprane mari. Seda tasub tõepoolest
kogeda.
Saatana-lugu on siis seesama vana tuttav. Jood naisterahva
seltsis klaasi seda kokteili ja ta on nagu nurruv kiisu. Pärast viiendat
algab põrgu kergemates vormides, mis iga järgneva klaasitäiega
üha tuure kogub.
Ootan huviga, kuidas Heinaril MMil läheb.
Siinmail on tegemist kokteilitrendi viimase sõnaga, aga kogu maailma
mahub palju erinevaid maitseid ja arusaamu.
She-Devil
- Bombay Sapphire Gini 3 cl
- Amaretto di Saronnot 2 cl
- Maasikasiirupit (Monin) 1 cl
- Värskeid maasikaid 5–6 tk
- Rohelist pipart ½ tl