Grillretseptid
Veise välisfilee punase veini marinaadis
Vaja läheb
2 kg veise
välisfileed
Marinaadiks
½ dl sojakastet
3 dl punast
veini (Viña Maipo Cabernet Savignon)
2 sl õli
1 dl
porgandi toormahla
1 punane sibul hakitult
1
küüslauguküüs pressitult
1 kimp peterselli hakitult
1 tl köömneid
1 loorberileht (röstitud)
1 sl
purustatud musta pipart
Valmistamiseks
sega
kokku kõik marinaadi komponendid. Alusta kuivainetest ja
köögiviljadest, seejärel soja, vein, porgandimahl ja
kõige lõpus õli. Puhasta veiseliha kelmetest ja
lõika vastavalt soovile kuni 1,5 cm paksusteks viiludeks. Tõsta
lihatükid marinaadi ja veendu, et need kõik saavad marinaadiga
ühtlaselt kaetud. Liha maitsestumiseks piisab 6 tunnist. Veiseliha
grilli kiiresti ja hästi kuu made, kuid mitte põlevate süte
kohal. Nii säilib selle mahlakus. Veiseliha tasub jätta seest
roosaks, mis muudab roa veel hõrgumaks.
Seafilee
toorjuustu täidisega
Vaja läheb
2 kg
jahutatud sea sisefileed
maitsestamiseks aroomi või
ürdisoola
pintseldamiseks õli
Täidiseks
3 pakki Crème Bonjour Herbs
toorjuustu
Valmistamiseks
puhasta seafileed
kelmetest. Lõika fileede keskossa, peaaegu lõpuni, pika peene
noaga augud. Sega toorjuustud omavahel ühtlaseks ja tõsta need
pritskotti. Täida fileed tihkelt toorjuustuga ja kinnita otsad puust
kokteilitikkudega. Grilli kohe. Grillimisel kasuta madalat temperatuuri,
võimalusel suitsu ja kaant. Sealiha võib jaotada sarnaselt
linnulihaga rasvaseks ja vähemrasvaseks. Rasvased on seakael, ribi ja
üldiselt ka šašlõkiliha. Vähemrasvased on karree
ning sise- ja välisfilee. Mida rasvasem liha, seda
mõõdukamal kuumusel tuleb seda grillida. Fileed grilli alguses
hästi tulistel sütel ja hiljem vähenda kuumust.